Apelsinkakor recept

Apelsinkaka i långpanna

Apelsinkaka i långpanna

Sätt ugnen på 190 grader. Klä en långpanna ca. 30x40 cm med bakplåtspapper. Botten. Smält smöret. Finhacka blockchokladen
Apelsinkaka

Apelsinkaka

Apelsinkaka är en av mina favoriter när det kommer till mjuka kakor. En liten hint av apelsin lyfter verkligen smaken på kakan
Apelsinkaka med tosca

Apelsinkaka med tosca

200 g smör. 11 dl vispgrädde. 11 ekologisk apelsin, rivet skal
Apelsinkaka i långpanna

Apelsinkaka i långpanna

Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Rör ner det rivna apelsinskalet. Vispa äggen i en annan bunke och rör sen ner den i smör och socker blandningen
Apelsinkaka med choklad

Apelsinkaka med choklad

150 g smör. 12 dl strösocker. 12 st ägg. 11 st apelsin. 10. 5 dl pressad apelsinsaft. 13 dl vetemjöl. 11 tsk bakpulver
Gammaldags apelsinkaka

Gammaldags apelsinkaka

Smält smöret och blanda med pressad apelsin. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt apelsinskal. Blanda mjöl med bakpulver
Fin apelsinkaka

Fin apelsinkaka

Smörj och bröa en form på minst 1,5 l. Värm ugnen till 175 grader Rör smör och socker poröst
Mjuk apelsinkaka

Mjuk apelsinkaka

Smörj och bröa en form som rymmer 1,5 liter. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta smöret
Apelsinkaka med ricotta och mandel

Apelsinkaka med ricotta och mandel

Ingredienser Portioner. 12 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricottaost 4 dl mandelmjöl 1/2 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering) 1 dl färskpressad apelsinjuice smält smör eller olja till formen Vid servering 3 msk flytande honung flingsalt ev vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Mjuk apelsinkaka

Mjuk apelsinkaka

Rör rumsvarmt smör och socker vitt och poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med gräddfil, apelsinskal och -saft
Apelsinkakor med havregryn

Apelsinkakor med havregryn

Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfettet och sockret poröst med maskin, elvisp eller för hand. Tillsätt ägget under omrörning
Apelsinkaka med ricotta och mandel

Apelsinkaka med ricotta och mandel

En saftig och god kaka med apelsinsmak. Jgg skulle kunna tänka mig att använda ännu mer apelsinskal. Du behöver (12 portioner)
Apelsinkaka (LCHF)

Apelsinkaka (LCHF)

Apelsinkaka med frosting. Förra veckan hjälpte Algot mig att baka den här apelsinkakan. Jag hade några apelsiner liggande och vad passade då inte bättre än att göra en kaka av dem
Apelsinkakor

Apelsinkakor

Mördeg. Blanda alla ingredienserna och låt degen vila i kylskåp minst 30 min så är den lättare att kavla
Fin apelsinkaka

Fin apelsinkaka

Smörj och bröa en form på minst 1,5 l. Värm ugnen till 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör väl mellan varje