Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Bred på apelsinmarmeladen och lägg ihop bottnarna på ett fat. Garnera tårtan med Noblesse runtom. 11 1/2 dl fast apelsinmarmelad. Klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. 1Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. 1Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 1 timme, känn med en provsticka att kakan är klar
Föga överraskande är det apelsinerna vi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmeladmed whisky (ljuvlig till brieost), apelsinsås till anka (eller kyckling), granola med apelsin till frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak
Blanda cream cheese och apelsinmarmelad och bred det över de svalnade bottnarna. Det är som en morotskaka ungefär, men med passerade tomater i stället för rivna morötter
Tillsätt löken, moroten och sellerin och stek tills de är mjuka och börjar ta färg. I förrgår blev det anka med körsbärssås av anklåren jag köpte häromdagen, i dag blir det klassisk anka à l'orange