…kan man ju prova på att koka apelsinmarmelad. Räcker till ungefär en normalstor glasburk 3 apelsiner 1,5 dl vatten 3 dl syltsocker Tvätta apelsinerna noga. 3 dl syltsocker
Lika mycket socker som apelsiner, i vikt. Jag har aldrig gjort marmelad förut men blev sugen när jag i Solens mat nyligen såg en äldre dam på Sicilien som gjorde apelsinmarmelad
Rör ner lite socker i taget. Socker. Borsta apelsinerna i varmt vatten. Dela varje apelsin och citron i 8 klyftor och skär varje klyfta i tunna skivor med en vass kniv
Gör så här. Lägg apelsinerna hela och oskalade i varmt vatten en stund och borsta/ tvätta noga för att slippa beskheten (som även ibland kan bero på apelsinerna)
Fortsätt med ett lager apelsinmarmelad samt ett tunt lager grädde. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp