Apelsinpannacotta recept

Apelsinpannacotta

Apelsinpannacotta

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljstång med frö, socker, apelsinskal och saft i en kastrull
Apelsinpannacotta

Apelsinpannacotta

1 st apelsin. 11 st vaniljstång eller  1 tsk vaniljsocker. 14 dl vispgrädde. 10
Apelsinpannacotta med dumlefluff

Apelsinpannacotta med dumlefluff

Börja med dumlefluffen, som ska stå kallt från kvällen innan. Hacka dumlen i mindre bitar. Värm grädden, koka inte
Apelsinpannacotta

Apelsinpannacotta

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm apelsinjuicen och rör ner sockret. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i juicen
Apelsinpannacotta Romana

Apelsinpannacotta Romana

Riv skalet av apelsinerna. Pressa ut juicen. Det bör bli ca 1,5 dl. Koka upp apelsinjuicen. Vispa ner potatismjölet och låt tjockna
Apelsinpannacotta med sirapssås

Apelsinpannacotta med sirapssås

Blötlägg gelatin-bladen i kallt vatten 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur de svarta fröna
Desserten till nyår

Desserten till nyår

Det som fanns på tallriken var hallonsorbet, apelsinpannacotta, apelsingelékuber, lakritssmulor + mörk choklad på tallriken
Apelsinpannacotta

Apelsinpannacotta

Fick ett recept av min kära matbubblarkollega Ida på Apelsinpannacotta. Kanske ingen nyhet att jag gillar Pannacotta
Apelsinpannacotta

Apelsinpannacotta

Apelsinpannacotta. Publicerat 2017-01-14 20. 51. 35 i. Dessert. Denna pannacotta gjorde jag till nyår. Frisk och gott

Apelsinpannacotta

Apelsinpannacotta. 4 portioner. Ingredienser. 4 dl grädde 0,5 dl strösocker 1 st apelsin, rivet skal av hela och saft från halva 1 st vaniljstång 2,5 st gelatinblad
I kloster

I kloster

Apelsinpannacotta med chokladhjärta. Eftersom det inte var tillåtet att prata hur som helst blev det aldrig av att jag tog reda på vad det var för något, men i helgen när jag gjorde en apelsinpannacotta insåg jag att det kanske kan ha varit något åt det hållet i alla fall

Apelsinpannacotta

1.  Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. 2.  Blanda grädde, vaniljstång med frö, socker, apelsinskal och saft i en kastrull

Apelsinpannacotta med sirapssås

1.  Blötlägg gelatin-bladen i kallt vatten 5 minuter. 2.  Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur de svarta fröna

Choklad-och apelsinpannacotta

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden. Smält chokladen i mikron 1-2 minuter, häll den i kaffegrädden