Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Denna rätten har jag helt glömt att lägga upp. Jag lagade den här underbart goda kycklingfilén till julen då jag ville bryta av med all julmaten som man hade
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll över apelsinsaften och strö över apelsinskal, mjöl och socker
Lätt att göra och väldigt gott. Jag fick justera receptet innan jag la upp det här i bloggen,. jag hade i för mycket juice från apelsinen och det skulle
1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv skalet på två apelsiner, skala dem och skär dem i bitar. Smält sockret i en kastrull, tillsätt det rivna skalet och apelsinbitarna och fräs alltsammans tills det fått färg
Jag gillar ankbröst, hade ett djupfryst som jag tog fram ur frysen i morse. Rutade bröstet på fettsidan, saltade och vred några varv med svartpepparkvarnen över och stekte i het torr panna, först på fettsidan och sedan på den andra
RÖDKÅL MED APELSIN, CACAO & CHILI800 g finstrimlad rödkål2 finhackade vitlöksklyftor½ dl svart risvinäger½ dl balsamvinäger1-2 msk spiskummin1-2 msk "cacao & chili" krydda från Santa Mariarivet skal av ½ apelsinStek kål, vitlök och spiskummin en stund
1. Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare