Aprikos— och nötbröd recept

Glutenfritt nötbröd med nyponskalsmjöl och torkade aprikoser

Glutenfritt nötbröd med nyponskalsmjöl och torkade aprikoser

Folk frågar mig ofta hur det är möjligt att bo i Italien och inte äta pizza och pasta, men för mig är det inget problem, för jag har aldrig varit en stor konsument av varken pizza eller pasta ändå (och när det kommer till framförallt pasta, så finns det många goda alternativ)

Frukt och nötbröd med filmjölk

Detta är världens enklaste bröd att göra och så gott. Blanda ihop alla indredienserna och häll i degen i formen
Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Blanda ihop fil, vetekli, rågkross, vetekross, solroskärnor, linfrö och salt. Häll på det kokheta vattnet och rör om
Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur över natten. Blanda alla ingredienser utom frukt och nötter
Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

) Dessutom smakar det gott av kanel, frukt och nötter. Tillsätt sedan olja, salt, kanel, dinkelmjöl, solroskärnor, nötter, apritkoser, russin och större delen av vetemjölet
Aprikos- och nötbröd

Aprikos- och nötbröd

Dela i två delar, knåda något och vik degen några gånger. Jäs 1 timme och sätt ugnen på 250 grader under tiden. Snitta limporna, sänk värmen till 225 grader och grädda i 30 minuter. Knåda i 10 minuter Jäs i 40 minuter Dela i två delar, knåda något och vik degen några gånger. Jäs 1 timme och sätt ugnen på 250 grader under tiden. Snitta limporna, sänk värmen till 225 grader och grädda i 30 minuter
Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Lägg aprikoserna i en skål, täck med vatten och låt stå över natten. Blanda vatten, fint rågmjöl och surdegsgrund
Frukt och nötbröd

Frukt och nötbröd

Ett riktigt gott bröd, fullproppat med nötter och frukt. Känns nyttigt för både kropp och själ. Lite framförhållning krävs då man ska göra en fördeg och lägga frukten i blöt dagen före, annars är det busenkelt

Frukt och nötbröd

Ett nyttigt och gott bröd som inte behöver jäsa. Tillsätt sedan filmjölk och sirap. Tillsätt frukt och nötter och blanda till en jämn smet
Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Blanda havregryn, grahamsmjöl, vetemjöl, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Hacka aprikoser och fikon och blanda ner i degen tillsammans med nötter
Glutenfritt frukt- och nötbröd

Glutenfritt frukt- och nötbröd

Väg upp frukt och nötter. Ta bort ›knoppen‹ från fikonen och dela dem i kvartar. Vänd till sist i frukt och nötter och arbeta degen i bara några sekunder så att nötterna inte blir alltför krossade
kryddigt frukt- och nötbröd

kryddigt frukt- och nötbröd

Klipp fikonen och aprikoserna i mindre bitar och lägg dem i en skål. Täck med vatten och låt stå över natten
Frukt och nötböd

Frukt och nötböd

Frukt ochnötbröd,. Ta brödet ur formen och låt svalna på galler eller i en handduk. Frukt och nötböd. Detta är ett otroligt lätt recept som passar alldeles utmärkt till en kopp te i höstrusket
Härligt nötbröd

Härligt nötbröd

Tills jag bestämde mig för att själv förlösa mig från min längtan och baka mitt alldeles egna nötbröd
Nötbröd

Nötbröd

Rör i fil och lingonsylt. Stjälp upp limpan och låt kallna under bakduk. Om man vill kan man blanda i torkad frukt som russin och/eller hackade torkade aprikoser i smeten