Folk frågar mig ofta hur det är möjligt att bo i Italien och inte äta pizza och pasta, men för mig är det inget problem, för jag har aldrig varit en stor konsument av varken pizza eller pasta ändå (och när det kommer till framförallt pasta, så finns det många goda alternativ)
) Dessutom smakar det gott av kanel, frukt och nötter. Tillsätt sedan olja, salt, kanel, dinkelmjöl, solroskärnor, nötter, apritkoser, russin och större delen av vetemjölet
Dela i två delar, knåda något och vik degen några gånger. Jäs 1 timme och sätt ugnen på 250 grader under tiden. Snitta limporna, sänk värmen till 225 grader och grädda i 30 minuter. Knåda i 10 minuter Jäs i 40 minuter Dela i två delar, knåda något och vik degen några gånger. Jäs 1 timme och sätt ugnen på 250 grader under tiden. Snitta limporna, sänk värmen till 225 grader och grädda i 30 minuter
Ett riktigt gott bröd, fullproppat med nötter och frukt. Känns nyttigt för både kropp och själ. Lite framförhållning krävs då man ska göra en fördeg och lägga frukten i blöt dagen före, annars är det busenkelt
Blanda havregryn, grahamsmjöl, vetemjöl, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Hacka aprikoser och fikon och blanda ner i degen tillsammans med nötter
Väg upp frukt och nötter. Ta bort ›knoppen‹ från fikonen och dela dem i kvartar. Vänd till sist i frukt och nötter och arbeta degen i bara några sekunder så att nötterna inte blir alltför krossade
Frukt ochnötbröd,. Ta brödet ur formen och låt svalna på galler eller i en handduk. Frukt och nötböd. Detta är ett otroligt lätt recept som passar alldeles utmärkt till en kopp te i höstrusket
Rör i fil och lingonsylt. Stjälp upp limpan och låt kallna under bakduk. Om man vill kan man blanda i torkad frukt som russin och/eller hackade torkade aprikoser i smeten