Aprikoser i sockerlag recept

KinderÄgg dessert

KinderÄgg dessert

Aprikoserisockerlag är inte bara gott utan ser ju dessutom ut som ägghalvor så de var givnatillsammans med chokladäggen och så några skivade jordgubbar, vispgrädde och literiven choklad på toppen
Chokladpaj med italiensk maräng

Chokladpaj med italiensk maräng

Häll aprikosernai en sil så att allt spad försvinner. Häll sockerlageni en tunn stråle iäggviteskummet under vispning
Saffranskaka

Saffranskaka

Koka upp vatten och socker till en sockerlag. God julkaka till kaffet eller som dessert. Ingredienser. smör och ströbröd till formen
Exotisk moussetårta på chokladbotten

Exotisk moussetårta på chokladbotten

Finhackaaprikoser och choklad. Häll sockerlageni en fin stråle över äggulorna under vispning. Rör ner chokladen i smöret och rör tills chokladen smält
Desserter med fantastiska såser

Desserter med fantastiska såser

Byt ut päronhalvorna mot konserverade persikor eller aprikoser – det blir också jättegott. Låt päronen rinna av men spara en del av sockerlagen och droppa det över båda kakbottnarna
Mormors Festtårta med chokladmousse

Mormors Festtårta med chokladmousse

I stället för mandariner kan Du ta inlagdaaprikoser eller persikor Du som har ett bra recept på glutenfri tårtbotten kan använda det, och iövrigt göra som receptet föreskriver
Recept på kanderade fikon (och annan frukt)

Recept på kanderade fikon (och annan frukt)

Häll sockerlagen över frukten och låt stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag. På begäran kommer här receptet på de kanderade fikonen (eller annan frukt) som jag påbörjade igår
Risgrynsbrûlée

Risgrynsbrûlée

Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Efter lutfisken brukar vialltid äta ris à la malta, men nu hittade jag ett recept på en risgrynsbrûlée som lät spännande
Klassiskt god sachertårta

Klassiskt god sachertårta

Dekorera med hackade torkade aprikoser och valnötskärnor. Koka en sockerlag av vatten och strösocker till glasyren
Moussetårta för Halloween

Moussetårta för Halloween

Koka upp vatten, socker och kardemumma samt vanilj så sockret smälter och du får en sockerlag. En moussetårta för Halloween som både passar i färg och ändå smakar gott
Inkokta päron med vispgrädde

Inkokta päron med vispgrädde

Russin, torkade aprikoser och plommon kan läggas med päronen innansockerlagen slås över. Blanda alla ingrediensernatillsockerlagen och koka upp
Marinerad frukt med risalamalta

Marinerad frukt med risalamalta

Varva i ett kärl och häll på den heta sockerlaget. Sockerlag. Överbliven gröt görs gärna söt, och frukt blir god om den stöts och blöts

Fruktläder

Persikor och aprikoser. Frukt på burk behöver inte sötas men häll bort sockerlagen. Honung eller ljus sirap efter smak