Aprikoserisockerlag är inte bara gott utan ser ju dessutom ut som ägghalvor så de var givnatillsammans med chokladäggen och så några skivade jordgubbar, vispgrädde och literiven choklad på toppen
Byt ut päronhalvorna mot konserverade persikor eller aprikoser – det blir också jättegott. Låt päronen rinna av men spara en del av sockerlagen och droppa det över båda kakbottnarna
I stället för mandariner kan Du ta inlagdaaprikoser eller persikor Du som har ett bra recept på glutenfri tårtbotten kan använda det, och iövrigt göra som receptet föreskriver
Häll sockerlagen över frukten och låt stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag. På begäran kommer här receptet på de kanderade fikonen (eller annan frukt) som jag påbörjade igår
Öppna burken med aprikoser och häll av sockerlagen. Lägg upp aprikoser, pistaschglassi små skålar. Vaknade till ett rejält snöoväder i morse så det var bara att ta det säkra före det osäkra och köra långsamt till jobbet
Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Efter lutfisken brukar vialltid äta ris à la malta, men nu hittade jag ett recept på en risgrynsbrûlée som lät spännande
Koka upp vatten, socker och kardemumma samt vanilj så sockret smälter och du får en sockerlag. En moussetårta för Halloween som både passar i färg och ändå smakar gott