Aprikosmarmelad med ingefära recept

Aprikosmarmelad med ingefära

Aprikosmarmelad med ingefära

Aprikosgelé med chilifrukter. Riv ingefäran. _med_chilifrukter_33890. Den här marmeladen kan göras på två sätt
Kryddoftande äppelkaka

Kryddoftande äppelkaka

Lägg dem i en stor stekpanna tillsammans med strösocker och smör. Skala och kärna ur och skiva dessertäpplerna fint med hjälp av en vass kniv
Mazarinkaka med päron och citron

Mazarinkaka med päron och citron

1 citron 200 g smör, rumstempererat 3 dl strösocker 3 ägg 4 dl mandelmjöl mandelspån 2-3 päron 1 msk aprikosmarmelad. 1Servering3 dl vispgrädde 2 tsk färsk ingefära, riven 2 tsk florsocker
Avokado – och hallonsmoothie

Avokado – och hallonsmoothie

Aprikosmarmelad utan socker – gott till rostat bröd, scones eller ostbrickan.  Tiden rusar på och plötsligt inser jag att om en och en halv vecka börjar sonens sommarlov och jag har lovat vara med honom en dag i skolan innan sommarlovet
Afrikanska kycklingklubbor

Afrikanska kycklingklubbor

Blanda olja med vitlök och häll ut i botten av en ungform där klubborna precis får plats. Blanda worcestershiresås, ketchup, senapspulver, ingefära, aprikossylt och finhackad lök
Söt ingefäragryta

Söt ingefäragryta

Rör ner aprikosmarmelad och mellangrädde. Har glömt ge er receptet på den goda köttgrytan med smak av ingefära och som blir lite söt tack vare marmeladen
Gingerbread-oats

Gingerbread-oats

Hembakat rågbröd på surdeg med kalkon, ost o aprikosmarmelad (recept nedan). Aprikosmarmelad. Pepparkaksgröt med jordgubbskvarg och nötsmör

Håkan Engström testar höstens ölnyheter

ett välhumlat makroöl med doft av aprikosmarmelad och lite honung. Öl med granskott från Degeberga. Doft av torkade fikon och dadlar, ingefära, pomerans och mörk choklad

Smakbox – Tips på julklapp till den som har allt

I boxen fanns Manitoba cream mjöl från Ramlösa kvarn, helgknäcke från Pyramidbageriet, ädelost på tub från Kavli, tre olika kaffepåsar, Müsli Jordgubb & Mandel från Risenta, Aprikosmarmelad från BonneMaman, Salamis sticks från GÖL och mycket mer
Kyckling med smak av Indien

Kyckling med smak av Indien

Smaka av medaprikosmarmelad, salt och peppar. Indisk mat kännetecknas ju av färger, kryddiga dofter och smaker, som kardemumma och ingefära, och när jag äter indisk mat drömmer jag mig ofta bort till detta, vad jag i alla fall inbillar mig att det är, doftande och färgrika land

Festfalu till vardags

Blanda ner och låt olja, russin, aprikoser och timjan svälla med couscousen.  Blanda marmelad och ingefära och pensla på korven
Spareribs & cole slaw

Spareribs & cole slaw

Blanda samman sirap, soja, vinäger, olja, vatten, aprikosmarmelad och senapspulver till marinaden. Rör samman majonnäs, sirap, citronsaft, ingefära och svartpeppar