Aprikosmarmelad utan socker – gott till rostat bröd, scones eller ostbrickan. Tiden rusar på och plötsligt inser jag att om en och en halv vecka börjar sonens sommarlov och jag har lovat vara med honom en dag i skolan innan sommarlovet
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Blanda olja med vitlök och häll ut i botten av en ungform där klubborna precis får plats. Blanda worcestershiresås, ketchup, senapspulver, ingefära, aprikossylt och finhackad lök
Rör ner aprikosmarmelad och mellangrädde. Har glömt ge er receptet på den goda köttgrytan med smak av ingefära och som blir lite söt tack vare marmeladen
ett välhumlat makroöl med doft av aprikosmarmelad och lite honung. Öl med granskott från Degeberga. Doft av torkade fikon och dadlar, ingefära, pomerans och mörk choklad
I boxen fanns Manitoba cream mjöl från Ramlösa kvarn, helgknäcke från Pyramidbageriet, ädelost på tub från Kavli, tre olika kaffepåsar, Müsli Jordgubb & Mandel från Risenta, Aprikosmarmelad från BonneMaman, Salamis sticks från GÖL och mycket mer
Smaka av medaprikosmarmelad, salt och peppar. Indisk mat kännetecknas ju av färger, kryddiga dofter och smaker, som kardemumma och ingefära, och när jag äter indisk mat drömmer jag mig ofta bort till detta, vad jag i alla fall inbillar mig att det är, doftande och färgrika land
Blanda samman sirap, soja, vinäger, olja, vatten, aprikosmarmelad och senapspulver till marinaden. Rör samman majonnäs, sirap, citronsaft, ingefära och svartpeppar