Aptitretare ansjovis recept

En liten aptitretare till förrätt

En liten aptitretare till förrätt

Häll av ansjovisen. En liten aptitretare för att få fart på smaklökarna, eller för att hålla gästerna sysselsatta i väntan på maten
Gubbröra

Gubbröra

Gubbröra passar även in till det mesta, båda som pålägg på en god kvällsmacka eller som aptitretare på finmiddagen eller varför inte till fördrinken på en av sommarens alla grillfester
Lite smått och gott till midsommar

Lite smått och gott till midsommar

Häll av ansjovisen. Blanda ansjovis, ägg, lök och dill. Salta ansjovissnurror. Hacka ansjovisen och blanda med löken

Middag med stjärnstatus

Första aptitretaren var en potatiscreme med torskflakes. Sen fick vi ångkokt torskrygg med creme på brysselkål, skummad ostronbuljong samt strössel på ansjovis, potatis och friterad svartkål
Ansjovis Panacotta...

Ansjovis Panacotta...

Denna lilla aptitretare bjöd jag på och kan säga att det har blivit en favorit. Mixa kavring, lök, dill och ansjovis fint
Gubbröra med både matjessill och ansjovis samt Västerbottensost.

Gubbröra med både matjessill och ansjovis samt Västerbottensost.

Det fina med gubbröra är att man kan äta den på frukostmackan, som en lättare lunch ihop med färskpotatis, som aptitretare, i en buffé eller som förrätt, som en del av middagen, på kvällsmackan eller när magen knorrar precis innan läggdags och man behöver lite nattamat för att kunna sova gott

Mamma Ullas Gubbrullar

Aptitretare,. Finhacka de hårdkokta äggen, räkorna, dillen, rödlöken och ansjovisen. 1 liten burk ansjovis, avrunnen. 1/2 rödlök 1 liten burk ansjovis, avrunnen
Frankrike på bordet

Frankrike på bordet

Små mumsiga aptitretare med rötterna i nordöstra Frankrike, extra lättgjort med färdig pizzadeg. Skala och dela äggen i kvartar, låt ansjovisfiléerna rinna av

Aptitretare med ägg och ansjovis

Lägg 3 hoprullade ansjovisfiléer på varje smörgås och garnera med dillkvist. 1 st ansjovis. Rör ihop ägg, äpple, rödlök och kapris med crème fraîche och majonnäs

Stekta tortillabröd med ansjovis

Häll av spadet och skär ansjovisen i mindre bitar blanda med lök och ost. Skala finhacka och stek löken mjuk i smör ca 3 min utan att den tar färg

Munsbitar - aptitretare

Ägg och ansjovis. Rulla ansjovisfiléerna och ställ en ring på varje munsbit. 200 g ansjovisfilé. Förbered påläggen

Mannerheimare

Servera som aptitretare med en liten snaps och/eller en öl. Hacka äggen och ansjovisen fint. 1 burk ansjovisfiléer