Gubbröra passar även in till det mesta, båda som pålägg på en god kvällsmacka eller som aptitretare på finmiddagen eller varför inte till fördrinken på en av sommarens alla grillfester
Första aptitretaren var en potatiscreme med torskflakes. Sen fick vi ångkokt torskrygg med creme på brysselkål, skummad ostronbuljong samt strössel på ansjovis, potatis och friterad svartkål
Det fina med gubbröra är att man kan äta den på frukostmackan, som en lättare lunch ihop med färskpotatis, som aptitretare, i en buffé eller som förrätt, som en del av middagen, på kvällsmackan eller när magen knorrar precis innan läggdags och man behöver lite nattamat för att kunna sova gott
Små mumsiga aptitretare med rötterna i nordöstra Frankrike, extra lättgjort med färdig pizzadeg. Skala och dela äggen i kvartar, låt ansjovisfiléerna rinna av
Lägg 3 hoprullade ansjovisfiléer på varje smörgås och garnera med dillkvist. 1 st ansjovis. Rör ihop ägg, äpple, rödlök och kapris med crème fraîche och majonnäs