Ha i den arabiska kryddan, paprikapulvret och harissan. Denna smarriga variant av den nordafrikanska maträtten shakshouka hade jag i min matlåda förra veckan
Det är ett fantastiskt land och det är roligt att prova laga deras maträtter. Jag provar maträtter med mycket spiskummin, koriander, kanel, kardemumma, muskot, curry, gurkmeja och det doftar ljuvligt i köket
Idag serverade jag en morotssoppa med nybakat arabiskt bröd. Det var en tid då svenskarna började resa utomlands och en hel del nya maträtter blev vanliga
Recept. Christine UmmEl. ons, 2013-07-31 21. 15. 90min. (2). Man kan göra kycklingen på lite olika sätt, antingen kokar man den och strimlar ner i risblandningen eller så gör man som jag börjat göra nu att jag tar en hel kyckling, tillagar i ugnen och serverar den ovanpå riset
Dela kyckling klubborna i hälften,skölj och ta bort skinnet. Skala löken och skär av ändarna. Koka kycklingklubborna med löken, kikärtorna och kryddorna 1 timme