Arabisk maträtt recept

Shakshouka med haricots verts och paprika

Shakshouka med haricots verts och paprika

Ha i den arabiska kryddan, paprikapulvret och harissan. Denna smarriga variant av den nordafrikanska maträtten shakshouka hade jag i min matlåda förra veckan
Palestinsk musakhan

Palestinsk musakhan

Om du inte hittar just det brödet kan du använda ett annat arabiskt eller indiskt tunnbröd, gärna stenugnsbakat
Arabiska smaker och underbara dofter!

Arabiska smaker och underbara dofter!

Det är ett fantastiskt land och det är roligt att prova laga deras maträtter. Jag provar maträtter med mycket spiskummin, koriander, kanel, kardemumma, muskot, curry, gurkmeja och det doftar ljuvligt i köket
KycklingKebab

KycklingKebab

Servera köttet med tillbehör i olika skålar och gärna med mjukt arabiskt tunnbröd (lawash), men det går lika bra med vanligt pitabröd
Rapport från dagens Elevens val

Rapport från dagens Elevens val

Idag serverade jag en morotssoppa med nybakat arabiskt bröd. Det var en tid då svenskarna började resa utomlands och en hel del nya maträtter blev vanliga
Vinbladsdomla

Vinbladsdomla

Servera dolmarna tillsammans med yoghurtsås och arabiskt tunnbröd. Vinbladsdolma är en favorit maträtt till mig

Biryani

Recept. Christine UmmEl. ons, 2013-07-31 21. 15. 90min. (2). Man kan göra kycklingen på lite olika sätt, antingen kokar man den och strimlar ner i risblandningen eller så gör man som jag börjat göra nu att jag tar en hel kyckling, tillagar i ugnen och serverar den ovanpå riset

PICCATA MED ARABISK "TOUCH"

Piccata är annars en klassisk italiensk maträtt med parmesanpanerat kalvkött. Piccata Milanese med arabisk "touch"

Maklobi

Tvätta kycklingklubborna. Koka dem med hönsbuljongtärningen i ca 40 minuter. Skala potatis och aubergine och dela dem i skivor

Moghrabia

Dela kyckling klubborna i hälften,skölj och ta bort skinnet. Skala löken och skär av ändarna. Koka kycklingklubborna med löken, kikärtorna och kryddorna 1 timme

Italiensk matlagning med Ulla Bovin

På Sicilien är fisken huvudperson och på  västra Sicilen  har man rätter som har  arabiskt ursprung  bland annat Couscous