Gnid in ruben runt hela köttet och grilla över glöd tills den har fin färg runt hela. Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisksås som en läsare tipsat om
Ska bli "Aromatiskt" det betyder att det ska svida satan i ögon och hals, då är det starkt nog. Jo, möjligen en god sötsur sås med något protein och lite grönsaker
Eftersom jag ville ha djup av kokumi i smaken men var rädd för att steka ur köttet, stekte jag istället lök ordentligt gyllenbrun så att en massa aromatiska Maillardämnen bildades
Den här rätten kan även serveras med ett aromatiskt kryddsmör på örter, citron och lite vitlök – sök i sökrutan uppe till höger eller gå in i kategorin såser, röror & kryddsmör
Den numer aromatiska grytan fick stå och sjuda lätt till minst hälften av vattnet hade reducerats och en kvalitativ skumning av ytan gjordes hela tiden med jämna mellanrum för att få bort fett och annat som inte hör hemma i fonden
Ta upp köttet och lägg dem på det kantskurna brödskivorna, antingen på varm uppläggnings fat, eller på varma tallrikar, varhåll i ugn, tillssåsen är klar
Att han hällde i det beror helt och hållet på att han läst i Matmolekyler att "alkohol fungerar som ett lösningsmedel för flera aromatiska ämnen" (Lisa F
Denna fina aromatiska olja sänker högt blodtryck och risken för hjärt-kärlsjukdomar. Den raffinerade kan användas till sautéring och såser om man vill ha jordnötssmak
Köttet blev väldigt mört och bra med mycket aromatisk smak från marinaden. När alla köttbitar är stekta och strimlade ska dom ner i grytan med svamp och sås
Smaken är torr och besk med aromatisk humlekaraktär och balanserad eftersmak. Blanda knappt hälften av såsen (resten ska sparas och serveras tillsammans med köttet imorgon) med det strimlade köttet och löken och rör ihop väl