Jag har fått förmånen att prova produkter från Santa Maria Asia via Smartson. Häromdagen testade vi den färdiga såsen/oljan med smak av teriyaki och sesam
4 msk fisksås(asiatisk). Finhacka chilin och blanda den med fisksåsen och olivoljan. Strimla kycklingfiléerna och marinera dem i såsen, ungefär 30 minuter
Efter en del asiatisk inspiration var det dags att ge sig på woken med en ”green curry chicken”. Den lena curryn smaksattes med limegräs, koriander och sesam
En riktig wok med asiatiska smaker och härligt krispiga grönsaker. Det asiatiska köket är en stor favorit och jag brukar laborera länge och väl för att få fram den rätta smaken och känslan
Dessutom så blir du så mycket nöjdare än att gå ner och köpa från den lokala asiatiska restaurangen. Här kommer ett recept på en enkel baswok som du garanterat slänger ihop på de 10 minuter det tar för jasminriset att koka klart
Ett gammalt recept från en asiatisk kokbok som är en riktig favorit. Ca 1 kg kycklinglårfilé1 dl kokos100-200 g cashewnötter2 gula lökar, skuren i stora bitar8 vitlöksklyftor, hackade1-2 röda chili1 stor röd paprika1 dl ostronsås50 ml fisksås2 tsk socker1 färsk ananas, hackad i mindre bitar5 salladslök, hackadRosta kokosen i en torr stor stekpanna