Jag lagade lax i bit och toppade den med en sås med asiatiska smaker. 1 kg laxfilé. 1 kg laxfilé. Till laxen serverades ugnsrostade rotsaker, en sallad och resten av såsen
I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Asiatisk lax med lime och cashewnötter4 port1 kg laxfilé i bit med skinn2 msk sesamfrön1 lime1 röd chilifrukt1 dl rostade cashewnötter1 msk olivolja1 tsk salt2 krm pepparGlaze2 dl sweet chilisås2 dl teriyakisås1 röd chilifrukt (urkärnad och finhackad)1 pressad vitlöksklyfta1 dl hackad koriander (1 dl motsvarar ca1 kruka)1½ msk finhackad ingefärafinrivet skal av 1 lime2 msk färskpressad limejuice1 tsk torkade, smulade kaffir limeblad1. 1 kg laxfilé i bit med skinn
Chiligrillad lax på salladsbädd2 portioner1 bitar laxfilé 2 msk sweet chili2 msk japansk soja1 bit ingefära1 msk olivoljaSalladBlandsalladGurkaMango funkar med frystCocktailtomaterGör så här. Häll blandaningen i en 3 liters plastpåse och lägg i laxfiléerna. 1 bitar laxfilé 2 msk sweet chili
4 st laxfilé à ca 125 g. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form, krydda salta och kryda med, ingefära, farinsocker, limesaft och finhackad vitlök
500 g laxfilé. Skär laxen i bitar. Lägg laxen i skålen till matberedaren med kniven monterad. Salta och kör med pulsknappen tills laxbitarna är grovhackade
Asiatiska laxknyten. Tänker inte bli långrandig gällande vädret, men wow. Vädret gör att det blir en hel del grill nu och då är det roligt att variera sig lite
Ett av recepten i högen var Asiatiska Laxfärsbiffar med gurksallad från Allt om mat 16/2012. 500g laxfilé utan skinn och ben. 500g laxfilé utan skinn och ben