4 400 g fläskfilé 1/2 dl soja 1 msk riven ingefära 1 msk sambal oelek 800 g potatis 2 rödlökar 1/2 dl olivolja 2 röda paprikor 100 g fetaost 12 soltorkade tomater 1 dl svarta oliver salt och peppar Till servering tzatziki bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
) Inspirerad av Hannas asiatiska köttfärssås var jag apselut tvungen att pröva kombination kokosmjölk-köttfärs idag så det fick bli en liten pytt med makaroner till lunch
Det började kännas som att det var dags att laga något lite mer husmanskost-igt här på bloggen, även om vi själva är väldigt förtjusta i svartkål, asiatiska grytor, och experimentella burgare
Av resterna gjorde jag en pytt dagen efter. Ett säkert sätt att laga till en stek, som alltid blir gott, är att den stoppa in den i ugnen i en stekgryta med en massa godsaker
Indonesisk pytt i panna. Det är en alldeles utmärkt indonesisk pytt i panna om man har kyckling eller fläskkött över, och i kylskåpet ligger just nu lite ugnsbakad kyckling och väntar på att bli uppäten
Torsdag -Fläskfilé i asiatisk sås. En matig pytt med smak av bacon och kryddpeppar som serveras med lingonsylt som smakar precis som kroppkakor, bara dekonstruerade
Fast det utesluter inte muddy ribs, pulled pork, phô, nypåhittad "asiatisk" kålkaka, friterad aubergine med granatäppelsirap, dumplings och annan mat från kontinenter långt bort som jag kommer drömma om i novembermörkret
En god marinad med sting och asiatisk touch. Jaha, igår var det måndag och solen sken. Jag var på Konsumentföreningen i Stockholms seminarium Myter om maten, med en hel del intressanta talare (bland andra matälskaren Lisa, som talade om problematiken kring god matjournalistisk sed, läs mer här)