Hetta upp rapsolja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt kokosmjölk och fisksås,. Dela citrongräset på längden och banka lätt med baksidan på knivbladet
Lägg ner salladslök, vitlök, svamp, paprika och bambuskott i woken eller i en stor stekpanna. Tillsätt kokosmjölk, riven ingefära, finrivet skal och saft av lime samt fisksås
Finns i asiatiska hyllan i röd, grön eller gul variant. Eftersom jag lagar ganska mycket mat medkokosmjölk tänkte jag det skulle vara trevligt att testa någon smaksatt version för lite variation
”Torkad röd chili, vitlök, citrongräs, salt, schalottenlök, galanga, räkpasta (räkor, salt), kaffir limeskal, peppar” Finns på de flesta mataffärer vid det Thailändska/Asiatiska
Asiatisk vegetarisk wok som smakade helt ok dock föredrar jag Quornfärsen framför bitarna. Så freestyle it is och med tanke på ingredienserna så kanske du kan lista ut vilket typ av kök de ville att man skulle skapa något utifrån
Bryn det i en stekpanna eller wokmed olja. Servera med kokt jasminris. Garnera med koriander och chili. 11 msk asiatisk fisksås. 15 dl krämig kokosmjölk. 1Späd med kycklingfond, fisksås och kokosmjölk
Med sommarens grundkurs i asiatisk matlagning som jag fick i Finland av Chen Åkerman i bakhuvudet, var det första gången som jag blandade in kål i en wok
Just nu innehåller alla mina asiatiska recept kokosmjölk eller/och jordnötssmör. När jag åker till Thailand någon gång ska jag anmäla mig till matlagningskurs för jag älskar asiatiska smaker, mest thai smaker
Servera det wokade köttet tillsammans med kokosriset… och svårare än så här var det inte att få till en maträtt medasiatiska smaker en helt vanlig vardag
Efter en del asiatisk inspiration var det dags att ge sig på wokenmed en ”green curry chicken”. Tillsätt kokosmjölken och de delade tomater samt avsluta med att strö skivad salladslök ovan