När man går in i butiken har man vips rest tillbaka till vilken matmarknad i Asien som helst – dofterna är precis det samma och man hör en svärm av asiatiska språk gällt skrikas mellan hyllraderna
De odlade jätteräkorna är verkligen inte bra ur miljösynpunkt. Kungsräkorna liknar jätteräkorna. 1-1½ kg skalade råa Jätteräkor/Tigerräkor/Kungsräkor. 1-2 msk Chilipasta (från asiatiska hyllan). Du hittar det receptet HÄR 1-1½ kg skalade råa Jätteräkor/Tigerräkor/Kungsräkor. 1-2 msk Chilipasta (från asiatiska hyllan)
I denna djungel av olika Dumplings så har vi nu kommit till den öppna kinesiska varianten som kallas Shu mai (siumai) Det finns en lång historia om denna lilla munsbit och den finns i alla asiatiska länder under liknande namn med liknande fyllningar
Fräs jätteräkor i olja och vitlök, krydda med flingsalt. Igår hade dottern och jag som sagt tjejmys med våra fina vänner, som vi även delar vårt nyfunna hästintresse med
Därefter en stor skål med perfekt tempurafriterade och smakrika jätteräkor (jag är vanligtvis inte särskilt förtjust i dessa räkor) nedvända i en majonäs som kombinerade den feta, syrliga krämiga smaken med chilihetta
Såsen finns i asiatiska butiker och har man tur kanske också någon variant på större matbutiker. Här har jag gjort den med färdig pad thaisås och jätteräkor
Torkad har jag aldrig sett men det kanske finns i asiatiska livsmedelsbutiker, vad vet jag. Jag läser igenom menyn fullt och fast besluten att just den här gången ska jag lämna restaurangen med en liten påse som innehåller currygryta Musaman eller Jätteräkor i kokosmjölk med panengcurry
När man går in i butiken har man vips rest tillbaka till vilken matmarknad i Asien som helst – dofterna är precis det samma och man hör en svärm av asiatiska språk gällt skrikas mellan hyllraderna