En mörk och ruggig fredagskväll, som gjord för att sitta hemma med familjen och mysa. Det är inget annat än pressade äpplen i, så äpplen i renaste formen (förutom att äta ett äpple direkt förstås)
Upptäckte nu idag att det börjar bli på gränsen att jag hinner baka och fota efter jobbet med tanke på mörkret som kommer smygandes tidigare och tidigare på kvällen
Perfket om man har ett eget äppleträd och massa massa äpplen att använda upp, eller om man bara gillar att ja göra egen sylt och liknande fast på köpta äpplen i affär
Jag har ju min lilla dille på att inte slänga mat eller rester i onödan så jag tänkte det kunde vara kul att försöka göra något användbart av skalen och skrutten
Har ju för första gången i mitt liv ett alldeles eget äppelträd och det gäller attgöra en massa olikas åker med dem äpplena innan dem ruttnar så jag har legat i här i köket och lagat en massa saker med äpplen i
Vanligtvis har jag inga problem medatt välja ut produkter men nu har jag faktiskt ett dilemma. Jag hade inte hjärta att panta på den när den var så hett eftertraktad… Därför har jag svårt att bestämma mig nu när jag inte har smakat på dem själv
Trots att druva och ursprung finns där är frågan om den varma torra sommaren och användning av en del små ekfrallor har bidragit med lite för mycket av det goda
Alltid kul attgöra något annorlunda som man inte brukar göra. Började morgonen med tvättstugan men sedan satte jag på mina skönaste skor och tog en låång Powerwalk runt ån, insöp den höga krispiga klarblåa höstluften och njöt av alla vackra fina färger som Vår kära Moder natur bjuder oss på NU
Istället för attgöra en kort historia lång konstaterar jag glattatt det aldrig har varit lika roligt, lika berikande, lika intressant, lika utmanande, lika osv
Jo man tackar, även om jag i normala fall inte är speciellt förtjust i rosé så kände jag mig hyfsat säker på att omständigheterna skulle göraatt detta ramlar in på pluskontot