Att rimma kött själv recept

Rimmade revben

Rimmade revben

Potatismos är klockrent att servera till det här, hemmagjort då förstås. Blanda ingredienserna till lagen i en stor form och rör runt ordentligt, lägg köttet med ena sidan ner i formen
Rimmad Fläsklägg med Rotmos LCHF

Rimmad Fläsklägg med Rotmos LCHF

Att den sen är riktigt billig gör inte heller saken sämre. Smaken på griskött kan ibland vara lite syrlig och oangenäm, särskilt om det kommer från en galt
Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Det är inte alls något svårt attrimmaköttetsjälv, det gäller bara att vara ute i tid och planera sin matlagning lite grann för det funkar liksom inte att falla för detta suget samma dag som det ska stå på matbordet
Rimmad torskrygg

Rimmad torskrygg

Detta håller dels ihop fisken vid tillagning samt får fisken att smaka lite mer när saltet får tränga in i hela fisken och inte bara ligger på ytan

Åt Rimmad oxbringa med pepparrotssås

Skölj köttet i kallt vatten. Det här är det klassiska svenska sättet att koka rimmad oxbringa. Sänk värmen så attvattnet bara sjuder under lock
RIMMA DIN EGEN JULSKNIKA UTAN NITRIT

RIMMA DIN EGEN JULSKNIKA UTAN NITRIT

Det finns två anledningar till att nitrit tillsätts i kött och då främst charkukteriprodukter. Jag var där för att köpa en obehandlad julskinka för attrimmasjälv
Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

Här i Singapore finns inte rimmat fläsk att köpa, bara färskt. Ugnspannkaka eller fläskpannkaka är enkelt att göra och en klassiker tillsammans med krösamos

Boeuf Bourgignon

Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet. Brödet är perfekt till att suga upp den goda såsen för den vill man inte gå miste om
Ärtsoppa med fläsk i Crock-Pot

Ärtsoppa med fläsk i Crock-Pot

Ju fler rätter jag testar själv desto säkrare blir jag på att Crock-Pot. Jag tog ett helt paket med torkade ärtor, la dem i blöt över natten och klämde ner allt i en Crock-Pot
Confiterad fläsksida

Confiterad fläsksida

Du kan antingen välja attrimmaköttet i saltlag eller göra en saltsörja smaksatt med örter. Efter jag stekt köttet deglaserade jag stekpannan med lite vatten, sherryvinäger och smör, spaden fick duga som sås, vackert så
Goda revben.

Goda revben.

Go'eftermidda gott folk, vi har samlats i Mårtenssonska köket idag för att bjudas på revben av sida, något som vi skåningar (och säkert flera med oss) tycker om