Rensa bläckfisken, var försiktig så att den inte går sönder eftersom den ska fyllas. Lägg den i en plastpåse tills den har svalnat, nu är det lätt att ta bort skalet (Har du gasspis kan du hålla paprikan över lågan tills den är svart)
Det var bara att de ska finnas med…. Blåmusslor är godast när man tillagar själv. Bläckfisk. Många är rädda för att laga blåmusslor men det är nog mest att de inte vet hur man ska hantera blåmusslor eller musslor i övrigt
Vissa håller strängt på att inte blanda kött och skaldjur och vill du göra en rent maritim paella passar det bra att ta med bläckfisk och havskräftor i stället för kyckling
Låt koka tills du ser att färsen är tillagad. Efter att ha tillbringat helgen i Stockholm, och där ätit alla måltider på restaurang, längtade jag efter att få laga mat
Menyn bestäms utifrån vad som är lämpligt atttillaga på Muurikkan, i grillen eller över elden. Kvällarna är ändlösa och solen går ner en kort stund utan att ta ljuset med sig
Först försökte han väcka oss genom att vara extra gullig och kurra oss i öronen. Till huvudrätt åt jag kalv som säkert hade tillagats länge, för köttet formligen föll isär när man petade på det
Att få bräss helt perfekt tillagat på restaurang är verkligen en ynnest. Vi ville naturligtvis fira ordentligt, med både presenter köpta i New York (på Tiffany’s – vilket Charlotte-moment) och att äta på en riktigt fin och bra restaurang
) Arroz Negro (ris med bläck från bläckfisk och bläckfiskbitar) Pulpo a la Gallega (kokt stor bläckfisk med paprikapulver) Mejilla de cerdo (griskind)Det jobbiga med att gå runt på marknaden är att det finns så mycket man vill köpa och tillaga