Världens konstigaste sak att bli sugen på - aubergine. Jag älskar stekt aubergine. Kanske är det för att man använder aubergine rätt mycket i filippinsk mat och att jag är uppvuxen med det, eller så är det för att när man steker auberginen ändrar den smak helt och blir sådär härligt mushy
Mustig och smakrik tomatsås med friteradaubergine. Skala auberginerna och dela dem i mitten. Inlägget Bourani banjan- Afghansk tomatsås med aubergine dök först upp på ZEINAS KITCHEN
vi förbredde ragun igår så idag så friterade vi lite aubergine och gjorde en klassisk bechamel. Smörj en ugnsform med lite höga kanter med lite smör eller olivolja, varva sedan bechamelsås, aubergine och ragun
Dekorera gärna med extra valnötter, kashk, chili och mynta (gärna friterad). Eftersom jag är ett stort fan av aubergine så föll jag pladask för denna rätt som heter kashk bademjan på persiska
Det var en rätt med pankofriterad sötpotatis, aubergine och pumpa. Panko är en japansk variant av ströbröd som säker flera av er använt till bl a fisk och annan friterad mat
Israelisk mat är till väldigt stor del baserad på grönsaker, och vi började varje måltid med ett hav av antipasti (som såklart inte alls heter antipasti i Israel, men jag kommer inte på ett bättre ord), bestående av olika röror, pitabröd, bakad aubergine och friterad blomkål
Även auberginerna ska friteras och man ska helst ha små sådana. Det är inte alltid lätt att hitta små zucchini eller aubergine och dessutom är jag inte så glad over att fritera maten
1 liten aubergine. Sac Kavurma. Nyttigt och njutbart. Idag ska jag berätta lite mer om min syn på Medelhavskosten, så som jag sett den på plats under de senaste 15 åren