Aubergine friterad recept

Friterad aubergine i tomatsås & ris med gröna linser & sju kryddor

Friterad aubergine i tomatsås & ris med gröna linser & sju kryddor

Världens konstigaste sak att bli sugen på - aubergine. Jag älskar stekt aubergine. Kanske är det för att man använder aubergine rätt mycket i filippinsk mat och att jag är uppvuxen med det, eller så är det för att när man steker auberginen ändrar den smak helt och blir sådär härligt mushy
Aubergine med getost och honung.

Aubergine med getost och honung.

Skiva auberginen mycket tunt, lägg upp skivorna och salta lätt. Låt ligga 20 minuter. Torka av vätskan och vänd skivorna i vetemjöl
Bourani banjan- Afghansk tomatsås med aubergine

Bourani banjan- Afghansk tomatsås med aubergine

Mustig och smakrik tomatsås med friteradaubergine. Skala auberginerna och dela dem i mitten. Inlägget Bourani banjan- Afghansk tomatsås med aubergine dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Risotto med aubergine och citron

Risotto med aubergine och citron

Lägg upp på tallrikar och servera med riven parmesan, resterande zest, basilika och de friteradeaubergine bitarna
Moussaka med aubergine

Moussaka med aubergine

vi förbredde ragun igår så idag så friterade vi lite aubergine och gjorde en klassisk bechamel. Smörj en ugnsform med lite höga kanter med lite smör eller olivolja, varva sedan bechamelsås, aubergine och ragun

Påskmat LCHF

Lägg i lök och aubergine, som får bryna med en stund. 2 små Aubergine. Skär tomater och lök i 4 klyftor och auberginen i grova bitar. 2 små Aubergine
Persisk aubergineröra

Persisk aubergineröra

Dekorera gärna med extra valnötter, kashk, chili och mynta (gärna friterad). Eftersom jag är ett stort fan av aubergine så föll jag pladask för denna rätt som heter kashk bademjan på persiska
Pankopanerad sötpotatis

Pankopanerad sötpotatis

Det var en rätt med pankofriterad sötpotatis, aubergine och pumpa. Panko är en japansk variant av ströbröd som säker flera av er använt till bl a fisk och annan friterad mat
Auberginegratäng med italienska smaker

Auberginegratäng med italienska smaker

I gänget som skulle äta satt även en äkta italienare som har lovat mig sitt recept på auberginegratäng där man ska ha ströbröd och fritera och grejer
Libanesisk meze hos familjen J.

Libanesisk meze hos familjen J.

Skär auberginen i halvor på längden. Friterade blomkålshuvuden. Stick hål i skalet på auberginen med en gaffel
Israelisk sallad med tahinidressing

Israelisk sallad med tahinidressing

Israelisk mat är till väldigt stor del baserad på grönsaker, och vi började varje måltid med ett hav av antipasti (som såklart inte alls heter antipasti i Israel, men jag kommer inte på ett bättre ord), bestående av olika röror, pitabröd, bakad aubergine och friterad blomkål
Sheik el mahshi- färsfyllda grönsaker

Sheik el mahshi- färsfyllda grönsaker

Även auberginerna ska friteras och man ska helst ha små sådana. Det är inte alltid lätt att hitta små zucchini eller aubergine och dessutom är jag inte så glad over att fritera maten
Hamise – irakisk pyttipanna

Hamise – irakisk pyttipanna

Skala auberginenen och skär i tärningar. 1 aubergine. 1 aubergine 7-8 potatisar olja till fritering. Det här är så gott