Kärna ur chillifrukten om du intevill att röran ska vara extra stark. vara så mjuk och len att den faller sönder så att den kan utgöra basen till en smakriksås
Kanske med några skivorstarkt kryddad korv som du fräser på lite lätt och så lite färska örter. Lite salt och peppar och du har en otroligtmild och god tomatsås som i den här rätten läggs på aubergine och mozzarella med spagetti och parmesan omslutet av parmaskinkai ett paket som bakas i ugnen
Spola genast av den i kallt vatten, ställ åt sidan och börja med såsen. Senapssås. På mat-bilden. Senaps"sill", inlagd "sill", finsk morotslåda, vegetarisk Jansson, juliga mandelbollar, syrlig rödkålssallad, samt en skivagriljerad "skinka"
Skala och skär aubergineisillstorabitar under tiden. Jag har valt att smaksätta den med harissa och smoked paprika (båda grejerna hittar du ivanliga affärer), men tänker också att den kan vara god med andra starka kryddor eller någon örtkrydda
Servera med stekt Aubergine, Broccoli, Sallad och Tomat. Jag skriverinte ut mängden, eftersom det är så individuellt hur stark man vill ha sinpepparsås
Pasta med spenat, zucchini och aubergine. Det lär var starkt, så du behöver nog ingen peppar. Nötsmör, nötostar, nötsåser, nötter i sallader, i bullar, biffar och i drycker
Varva tomatsås, aubergine, parmesan och mozarella. Vill man ha en något smalare variant så kan man grillaauberginenistället för att steka den i olja, det ger en härlig, rökig smak