Fräs vitlök och peperoncino i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomaterochaubergine. Stek auberginen i rikligt med het jordnötsolja eller solrosolja i en gryta
Extra Jungfru olivolja. Lägg i de skivade auberginerna, tillsätt grädden, timjan och parmesanosten. Bryn de hackade morötterna, vitlöken, löken och purjolöken i en rostfri kastrull med olja
Strö över salt och pensla medolivolja. Hacka rödlöken och vitlöken och blanda med passerade tomater. Man använder inkråmet från auberginenoch blandar med fyllningen och gratinerar sedan med härlig mozzarella
Varva skivorna av zucchini, aubergineoch tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginenoch zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
Lägg dem i en oljad ugnsform och skvätt över några droppar olivolja. olivolja. Maj-Britt Aagaard skriver om tomatermed parmaskinka på Spiselandslaget, och Karin skriver om aubergine-piccata på Karinsspis
olivolja. Vad får man om man tar en italiensk bruschetta men byter ut brödet mot aubergine, toppar med bönor, svamp och tomat – och sedan gratinerar den i ugnen