Aubergine och kapris recept

Pasta med tomater och aubergine

Pasta med tomater och aubergine

Lägg i tomater, kapris, oregano och låt det fortsätta steka på medelvärme, rör om regelbundet. Stek aubergine, lök, vitlök och paprika på medelvärme i oliv oljan i en vid gryta eller stekpanna, låt det steka länge och bli mjukt
Fylld aubergine

Fylld aubergine

Krydda och häll i sambal, tomatpurén, kaprisenoch de krossade tomaterna. Stek hackad lök, champinjoner, auberineköttet och köttfärsen
Grillad aubergine med tomatsalsa

Grillad aubergine med tomatsalsa

Dela tomater och gröp ur kärnorna, tärna tomatköttet fint. Grillad aubergine. Blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och svartpeppar
Balsamico- och honungsmarinerad fläskfilé med caponata

Balsamico- och honungsmarinerad fläskfilé med caponata

1Caponata2 aubergines 500 g körsbärstomater 1 rödlök 3 klyftor vitlök 4 msk vitvinsvinäger 1 selleristjälk 0,75 dl pinjenötter 100 g gröna oliver utan kärnor 7 färska basilikablad 1 burk kapris (à 50 g avrunnen vikt) 1 msk strösocker 0,5 dl olivolja, till stekning salt peppar
Caponata och greijer

Caponata och greijer

Huvudingredienserna i en caponata är aubergineoch tomat. Efter att auberginen börjat "svettas" kan du torka av dem med hushållspapper
Mozzarellagratinerad aubergine

Mozzarellagratinerad aubergine

Kaprisenoch sardellerna ger en god sälta som passar jättebra till dom söta tomaterna. Skär auberginen i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Feta- och basilikafyllda aubergineskivor

Feta- och basilikafyllda aubergineskivor

Jag åt det tillsammans med soltorkade tomater, kronbottnar ochkapris. Aubergineskivor med tomat och en röra på fetaost och färsk basilika
Caponata med aubergine

Caponata med aubergine

Den har även ofta svarta oliver och ibland kapris som ytterligare smaksättning. Caponata innehåller oftast aubergine, därtill tomat, vitlök, lök, olivolja och en skvätt vinäger
Jamies Sicilianska aubergine röra - Caponata

Jamies Sicilianska aubergine röra - Caponata

Tillsätt kapris, oliver och häll över örtvinägern. Tillsätt auberginenoch oreganon se till att olivoljan kommer runtom alla aubergine bitar