Till bollarna använde jag lupinbönor som är ett bra ekologiskt alternativ till sojabönor. Så kom dessa veganbollar med salvia och ugnsbakad aubergine till
ex kikärtor, sojabönor, kidneybönor eller vita bönor. Den här nypon – och aubergineröran är ett riktigt smarrigt alternativ som jag hoppas att ni ska tycka om
Helt okej soppa, men minus för sojabönorna. Vatten, 1¼ dl edamamebönor (gröna sojabönor), ½ rostad röd paprika, ½ kronärtskocka, ½ dl cannellinibönor, 1/3 dl svarta bönor, 2 msk kokosmjölk, 1 bit gul lök, 1 bit vitkål, 1 tsk limejuice, 1 liten bit av vardera tomat, morot, purjolök, zucchini och aubergine, ärtprotein, en skvätt vinäger, en klick tomatpuré, vitlök, olivolja, rapsolja, klippt persilja, salt, chipotlechili, curry, svartpeppar, libbsticka, koriander. 1 liten bit av vardera tomat, morot, purjolök, zucchini och aubergine, ärtprotein, en skvätt vinäger, en klick tomatpuré, vitlök, olivolja, rapsolja, klippt persilja, salt, chipotlechili, curry, svartpeppar, libbsticka, koriander
Jag la till babyspenat, sojabönor, mango och istället för fetaost hade jag halloumi. Skiva upp auberginen i tunna skivor, lägg den på en plåt med bakplåtspapper och strö över salt
I denna grupp ingår tex potatis, tomat, aubergine, paprika och chili. potatisväxter som potatis, paprika, tomat, aubergine och chili (saponiner och antinutrienter) samt
Kronärtskocka      Sparris        Aubergine       Fänkål Selleri            Endiver        Zuccini         Champinjoner Spenat            Paprika        Broccoli         Bönor( ej gröna) Pumpa            Rädisor        Sallad          Sojabönor Majrovor         Morötter        Rödbetor        Rabarber Tomat            Purjo          Mangold         Kål alla sorter Gurka            Lök           Kålrot           Örter