Auberginedipp recept

Rökig auberginedipp med grillat naanbröd

Rökig auberginedipp med grillat naanbröd

Rökig auberginedipp med grillat naanbröd2 auberginer1 dl naturell yoghurtsaft från 0,5 citron1 vitlöksklyfta1 röd chili, hackad1 tsk korianderolivoljasalt och pepparnaanbrödPå med grillen och grilla auberginerna tills skalet börjar svartna och köttet mjuknar
Auberginedipp med tomat

Auberginedipp med tomat

Skär auberginen i skivor på längden, cirka 1/2 centimeter tjocka. Strö över lite salt och låt dra, ca 30 minuter
Auberginedipp

Auberginedipp

Auberginedipp. 1 aubergine. saft från en citron. 2 tsk sesamfrö. 2 msk olivolja. ½ tsk salt. 1 finhackad röd chilipeppar (utan kärnor)
Tomatsallad med auberginedipp

Tomatsallad med auberginedipp

Servera med auberginedipp. Förberedning. Förvärm ugnen. 180 ° C. Skär auberginen på längden och ringla över olivolja
Tomatsallad med auberginedipp

Tomatsallad med auberginedipp

Servera med auberginedipp. Så här gör du. Förvärm ugnen. 180 ° C. Skär auberginen på längden och ringla över olivolja
Halloumikebab med auberginedipp

Halloumikebab med auberginedipp

Auberginedipp. Skär halloumin i kuber. Blanda ingredienserna till marinaden och vänd ner osten. Låt marinera i ca 1 timme
Lammspett med haloumi och auberginedipp

Lammspett med haloumi och auberginedipp

Dipp. Picka aubergineskalet med en gaffel. Baka auberginerna mitt i ugnen i 30–35 minuter. Dela auberginerna på längden och gröp ur köttet
Tips på sallader och tillbehör till grillat

Tips på sallader och tillbehör till grillat

Rökig auberginedipp med grillat naanbröd2 auberginer1 dl naturell yoghurtsaft från 0,5 citron1 vitlöksklyfta1 röd chili, hackad1 tsk korianderolivoljasalt och pepparnaanbrödPå med grillen och grilla auberginerna tills skalet börjar svartna och köttet mjuknar
Shakshouka med haricots verts och paprika

Shakshouka med haricots verts och paprika

Jag käkade den tillsammans med couscous och lite baba ganoush (auberginedipp). Denna smarriga variant av den nordafrikanska maträtten shakshouka hade jag i min matlåda förra veckan
Marockansk pyttipanna

Marockansk pyttipanna

Till detta serverade jag en fantastisk auberginedipp. Ica Ladan i Kaxås är fantastisk. De finns kvar trots glesbygd

Auberginedipp

Hetta upp 4 matskedar olja i en stor stekpanna på medelgod till hög värme. Stek aubergineskivorna på både sidor tills de är mjuka och blir brynta

Baba Ganouj - auberginedipp

1. Dela auberginerna på längden, strö över salt och låt dem stå i 15-20 minuter. Skölj dem och klappa dem torra med hushållspapper

Baba ghanoush (aubergineröra)

auberginedipp, aubergineröra, baba ghanoush, libanon, tapas & meze. Baba Ghanoush. Ingredienser. 8 port. 4 st aubergine