1 st (ca 400 g) aubergine 0,5 dl olivolja 1 st (ca 400 g) zucchini 4 st tomater salt malen svartpeppar 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak) 2 klyftor vitlök 0,5 dl finhackad persilja. 1 st (ca 400 g) zucchini 4 st tomater salt malen svartpeppar. 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak) 2 klyftor vitlök 0,5 dl finhackad persilja
Jag valde att göra en aubergingratäng (den går också att göra medzucchini). Ingen av ingredienserna kostar särskilt mycket och i varje fall jag tycker det känns extra lyxigt med hembakat bröd till
Jag tog kort innan jag lade upp på tallriken, såg mer aptitligt ut när det kommit på tallriken tillsammans med ett par vegetariska biffar men då orkade jag inte hämta kameran igen
Ja, jag vet, jag har snöat in lite på recept med just aubergine och zucchini, men jag kan förklara denna lilla kärleksaffär med två, ganska så logiska, punkter
Lägg på ett lager till medzucchini och aubergine (det som inte fick plats i första omgångarna). Mannen missuppfattade det där med att hållbarheten på frön sjunker med åren, och trodde att de inte skulle gro om de sparades till nästa år