En god aubergineröra gjord av grillade grönsaker, smaken blir härligt rökig och mustig. Mycket fräscht och gott som tillbehör till maten eller att ätas med en bit bröd
Inlägget Mtabbal- Aubergineröra dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål aubergineröra, ca 4 portioner 3 st aubergine 2 st tomater 2 st sivri (turkisk paprka, kan ersättas med 1 grön paprika) 2 st salladslökar 1 vitlöksklyfta 1 liten knippe persilja 1 citron Salt & peppar Ca 3 msk olivolja Gör såhär
Aubergineröra passar utmärkt till grillat kött eller kyckling. På arabiska heter röran Baba Ganoush som har sin ursprung i Libanon och är ett av de viktigaste inslagen på mezebordet
Skiva aubergine och strö över salt. Låt dra ca 20 min. Torka av vätskan. Stek aubergineskivorna i smör-&rapsolja i en stekpanna, ca 3 min på varje sida
Gör så här. Pensla auberginehalvorna med olivolja och grilla i ca 10 minuter på varje sida. Gröp ur aubergineköttet ur skalet och blanda med smulad fetaost, rödlök, persilja, salt och peppar