Aubergineröra recept

Persisk aubergineröra

Persisk aubergineröra

Eftersom jag är ett stort fan av aubergine så föll jag pladask för denna rätt som heter kashk bademjan på persiska
Aubergineröra

Aubergineröra

En god aubergineröra gjord av grillade grönsaker, smaken blir härligt rökig och mustig. Mycket fräscht och gott som tillbehör till maten eller att ätas med en bit bröd
Aubergineröra - Baba ganoush

Aubergineröra - Baba ganoush

Jag fullkomligt älskar röror verkligen. Både att doppa grönsaker i eller ha som en sås till veggobiffarna
Aubergineröra med kvarg

Aubergineröra med kvarg

Skär auberginen i skivor. Stek i smör i en stekpanna. Mixa till puré. Låt purén svalna och rör ner kvarg, pressad vitlök och salt
Aubergineröra / Patlican ezmesi..

Aubergineröra / Patlican ezmesi..

Du behöver. 2 st aubergine. 1 klyfta vitlök. 2 dl turkisk meze yoghurt. 2 msk majonnäs ( om man vill ). Salt. Gör så här
Ernsts aubergineröra

Ernsts aubergineröra

Svärmor hade kikat på Ernst i Toscana och blev sugen på att testa hans aubergineröra. Nu är jag nervös hörrni
Sudanesisk aubergineröra med jordnötssås

Sudanesisk aubergineröra med jordnötssås

2 aubergines, ca 600 g 1 tsk salt 0,5 dl olja (att steka i). 1Sås1 gul lök (stor eller 2 små) 2 klyftor vitlök 1 tomat (stor) 4 msk rapsolja (att steka i) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk malen gurkmeja 0,5 tsk sju kryddor (kryddblandning från Mellanöstern) 0,5 tsk rökt paprikapulver 1,5-2 dl jordnötssmör 0,5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning salt peppar
Mtabbal- Aubergineröra

Mtabbal- Aubergineröra

Inlägget Mtabbal- Aubergineröra dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål aubergineröra, ca 4 portioner 3 st aubergine 2 st tomater 2 st sivri (turkisk paprka, kan ersättas med 1 grön paprika) 2 st salladslökar 1 vitlöksklyfta 1 liten knippe persilja 1 citron Salt & peppar Ca 3 msk olivolja Gör såhär
Aubergineröra

Aubergineröra

Aubergineröra passar utmärkt till grillat kött eller kyckling. På arabiska heter röran Baba Ganoush som har sin ursprung i Libanon och är ett av de viktigaste inslagen på mezebordet
Aubergineröra

Aubergineröra

Skiva aubergine och strö över salt. Låt dra ca 20 min. Torka av vätskan. Stek aubergineskivorna i smör-&rapsolja i en stekpanna, ca 3 min på varje sida

Aubergineröra

Gör så här. Pensla auberginehalvorna med olivolja och grilla i ca 10 minuter på varje sida. Gröp ur aubergineköttet ur skalet och blanda med smulad fetaost, rödlök, persilja, salt och peppar
Aubergineröra till helgmyset

Aubergineröra till helgmyset

I somras åt jag en väldigt god aubergineröra med blomkål i. Nu har jag experimenterat fram en egen variant
Aubergineröra

Aubergineröra

Ingredienser Aubergineröra Receptet är för 1 stor burk 3 st stora auberginer 3 st vitlöksklyftor 1 st citron 1 tsk cayennepeppar Efter tycke