Potatisen mår inte heller dåligt av literinglad god olivolja över sig och flingsalt på toppen. Var gärna själva uppmärksamma och titta på färgen och när äggplantan börjar krympa lite så är den i stort sett klar
Då behöver man inte oroa sig om någon i sällskapet äter vegetariskt för den personen kommer känna sigminstlika nöjd när den fått smaka på dessa ugnsbakade auberginerna
Men tänk på att grytor sköter sigsjälva under större delen av tiden. En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mildchili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Spola av den med kallt vatten och blanda med lite olja så klibbar den inteihopsig. Just det här receptet skulle jag väl inte kalla okompliceratdirekt eftersom det är lite pyssel att få ihop paketen men självamatlagningen, den är verkligen rejäl och enkel - eller rustik som jag tycker låter så charmigt
Börja med att vätska ur auberginerna. Oliverna står sig ett bra tag i kylskåp, men behöver tas fram i rumstemperatur en stund innan de ska ätas eftersom olivoljan gärna stelnar i kylskåpet
Det är roligt att använda sig av salviai ett vegetariskt recept tycker jag. Ibland uppstår de bästa middagarna när man inte har planerat något eller gör en ”Kajsa Warg” och bara tar vad man redan har hemma i skåp, kyl och frys
En wrap med något alldeles extra vill jag lova. Den här wrapen gick rakt in bland minavegetariskafavoriter efter första tuggan och kommer att ätas många gånger om hemma hos oss
Soltorkade tomater har jag testat från Örneborgs Delikatesser, de har betydligtmindre olja på sig än vanliga soltorkade tomater, vilket känns lite fräschare