Nagga skalet med en gaffel. Skär upp laxen, strimla purjolöken och finhacka dillen. Fyllning. Blanda samman alla ingredienser till äggstanningen och häll den sedan över fyllningen
Sjukstugan har haft öppet här hemma även i dag, frun har tagit det väldigt lugnt och inte gjort många knop alls faktiskt, förhoppningsvis hjälper det med lite vila
För mig är det viktigt att börja dagen med en bra frukost, det får mig att starta dagen med en bra grund och balans så mitt blodsocker inte dippar vilket gör att jag får jobbiga sug
Dekorera med vispad, spritsad grädde och fint strössel. Späd med lite vatten till fluffig konsistens. Tillsätt oljan - först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig omrörning (använd gärna mixerstav eller elvisp)
Fyllningen Vispa ihop ägg, grädde, västerbottenost, salt och peppar. En uppskattad klassiker i glutenfri tappning med goda tillbehör som kallrökt lax, crème fraiche, rom, räkor, dill och avokado
Det här med pyssel och ‘småpåtas’ är inte heller min grej, så om ni vill se hur cheesecaken skall se ut ‘på riktigt’, så hittar ni en massa fina bilder (och receptet förstås) här och pajen i miniformat här