Lägg ner buljongtärningen och vatten och rör om. Avokadosoppa med vitlök och kräftstjärtar4 port1 st liten purjolök2 msk smör2 st vitlöksklyftor1 msk ingefära, finhackad0,5 st lime, pressad1 tsk (knappt) spiskummin1 st liten röd chilifrukt, urkärnad2 st avokado1 st grönsaksbuljongtärning6 dlvatten2,5dl créme fraiche1 dl riven ost (Västerbotten e. )salt o svartpeppar efter smak0,5 dl olivolja4 st stjälkar bladpersilja, hackad1 burk kräftstjärtar i lag1
Mixa och tillsätt vatten till önskad konsistens. Avokadosoppa med chili. ca 6 dlvatten, beroende på önskad konsistens. 1 dl cashewnötter. ca 6 dlvatten, beroende på önskad konsistens. 1 dl cashewnötter
Börja med spenat och lite vatten. Ingredienser1 näve spenat1 avokadoca 2 dlvattentorkade chiliflagor eller en del av en chilifrukt1 vitlöksklyftacitron, efter smaktamari, efter smakTill serveringMelon tärnad i mindre bitarReceptMixa ingredienserna till avokadosoppan. ca 2 dlvattentorkade chiliflagor eller en del av en chilifrukt
Tillsätt vatten successivt om det behövs, för att spä soppan till önskad konsistens. 5 dl naturell yoghurt , eller vatten/kokosvatten för en mejerifri soppa. 60 gram pumpafrön , ca 1,25 dl, lätt rostade