Blanda ner kräftstjärtarna väl avrunna. Avokadosoppa med vitlök och kräftstjärtar4 port1 st liten purjolök2 msk smör2 st vitlöksklyftor1 msk ingefära, finhackad0,5 st lime, pressad1 tsk (knappt) spiskummin1 st liten röd chilifrukt, urkärnad2 st avokado1 st grönsaksbuljongtärning6 dl vatten2,5 dl créme fraiche1 dl riven ost (Västerbotten e. )salt o svartpeppar efter smak0,5 dl olivolja4 st stjälkar bladpersilja, hackad1 burk kräftstjärtar i lag1
Låt kräftstjärtarna ligga i marinaden minst en timme före servering. Servera soppan toppad med marinerade kräftstjärtar och droppa lite marinad runt om
Istället för fisk är det också gott att servera soppan med räkor eller kräftstjärtar eller kanske till och med pilgrimsmussla (som jag i och för sig aldrig provat)
Avokadosoppa. En god dipp att doppa kräftstjärtarna i är inte fel. Men här blir det dock ingen kräftskiva i år, så jag bjuder er på förra årets läckerheter, för inspiration till era planerade kräftskivor