Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Jag gjorde en sylt/kompott på blandade svarta och röda vinbär genom att låta bären ånga/småputtra på spisen under omrörning då och då tills så mycket vätska ångats bort tills det blev en riktigt bra konsistens
en riktigt krämig vaniljcheesecake toppad med en hallon- och blåbärskompott. Ta inte bort kanterna från formen förrän du toppat med kompotten och den satt sig lite
Skeda upp bärkompotten, klicka på mascarpone och toppa med flytande honung. Bärkompott, 6 portioner. 150 g frysta blåbär. Koka bär och socker 5 min till en syrlig kompott. Bärkompott, 6 portioner. 150 g frysta blåbär
Jag tror jag ska koka ihop en kompott på lite av dem och använda i glass eller göra lite chutney. Eftersom mina krusbärsbuskar ännu inte ger några stora mängder bär fick jag ett par liter krusbär av min mamma
Servera tex tillsammans med frukt, bär eller en god kompott. Gärna serverad tillsammans med en rabarberkompott som smaksatts av kardemumma, stjärnanis och vanilj
Pudra över lite kakao och toppa gärna med lite bär. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun