Plocka böckling över salladen och toppa med gräddfil. Salta och peppra runt om och stek hastigt. Blomkålsallad med rökt böckling, kapris och gräddfil1 blomkål½ gurka1 färsklök, skivad2 böckling1 citron1-2 dl gräddfil2 msk kaprisKoka ¾ av blomkålshuvudet i lättsaltat vatten och kyl i kallt vatten. Potatissallad med späda morötter, mandel och rostbiffdressing25 färsk potatis1 knippe späda morötter1 knippe ramslök1 skiva citron3 msk matolja200 g rostbifftimjansalt, svartpeppar(färskost)Skrubba potatis och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten, ramslök och citronskiva
Förbered som i vårt recept och tillsätt böckling eller sardiner strax innan rätten ska serveras. Krydda med litet vitpeppar - salt behövs inte då både ansjovis och oliver är salta
Dela potatisen i grova munsbitar och stek dem till ljusbrun yta, salta och peppra. Cirka 300 g varmrökt lax, sik eller böckling. 300 g varmrökt lax, sik eller böckling
Rensa böcklingen och plocka fiskköttet i mindre bitar. Koka blomkålen mjuk i saltat vatten. Toppa med hyvlad blomkål, saltgurka i skivor och böcklingbitar
Du bara kokar morötterna mjuka varefter du kör dem i matberedaren till en jämt och slet smet, tillsätt lite smör och grädde, just så mycket att smeten den ändå inte blir allt för rinnande, salta och peppra och smaka av
Fyll med en klick gräddfil och fördela rödbetor och böcklingbitar snyggt på varje ägg. Koka 4 ägg i 7-8 minuter i saltat vatten så de inte spricker under kokningen. Rensa böcklingen och fördela fiskbitarna i 8 smala fina bitar. 1 st böckling
Köpte några Kippers här om dagen (Kippers är sill som fläkts i ryggen, rensats från huvud och ryggben, legat i saltlake och kallrökts, inte att förväxlas med Böckling som är strömming som saltats och varmrökts utan att rensats innan)
Salta och peppra och slå blandningen över fisken ställ kallt och marinera under minst ½ timme servera rätten överströdd med tärnat äpple och klippt gräslök den här rätten passar bra på buffebordet men kan också serveras som huvudrätt tillsammans med kokt potatis och tomater