Vi fick tzatziki, grekiska köttbullar smaksatta med citron i en tomatsås, salami, lufttorkad skinka, kycklingspett, sallad med ädelost och valnötter, marinerade kronärtskockshjärtan, oliver, cocktailtomater, bulgur- och bönsallad
Familjen fick rester idag men (själv ska jag grilla korvspett) de såg inte ledsna ut över kotletter (som lagats till i ugnen och sedan legat i frysen )kokt potatis och en bönsallad
Servera med tomat- och bönsallad och kokt eller pressad potatis. Lägg över köttbitarna, utan purjokök, morot och dillstjälkar, i en serveringsgryta och håll varmt
Vi har ju en hel sommar framför oss med många varma sommarkvällar. Vitlöksbröd1 långfranska75-100 g rumsvarmt smör3 stora vitlöksklyftor, rivnahackad persiljasaltSkär snitt med ca 2 cm mellanrum i brödet, skär inte helt genom utan lämna ca 1 cm i botten av brödet. 30 g smör1 tsk tomatpuréchiliflakes (kan uteslutas)1 vitlöksklyftapersilja1,5 dl parmesan, grovt rivensalt och pepparLåt smöret bli rumsvarmt. Bönsallad med mangodressingBönsallad med mangodressing1 burk cannelinibönor0,5 rödlök0,5 honungsmelon2 avocadocitronfetaostDressing. 75 g Svenskt Smör från Arla, rumsvarmt 1 msk chilisås 1 pressad vitlöksklyfta1 tsk rivet citronskal 2 krm sambal oelek½ tsk flingsalt Lägg till i inköpslistanVispa smöret luftigt med elvisp. 75-100 g rumsvarmt smör
Jag hittade inspirationen på Pinterest och färgerna på denna bönsallad var det som fångade mitt öga. Jag älskar att äta mat som går snabbt och som inte behöver tillagas, särskilt nu när det är varmt ute