Den här bönsalladen kan få vems som helst värld att rocka. Att steka bönor är ett super sätt att få bönorna att kännas lite roligare och brukar gå hem hos även hos de som vanligtvis inte är så förtjusta i bönor då konsistensen på något konstigt sätt blir mindre kornig
Enklast är godast om sagt… Den här bönsalladen kan jag äta med sked direkt ur skålen. Det är inga revolutionerande nya smakkombinationer direkt och jag förstår att man kanske inte blir inspirerad att direkt sätta igång och göra en sallad av bönor, tomat, olivolja och lök… men prova
Hej. Nu så här i svinvarma högsommartider har jag haft ett ganska rejält craving efter enkla, grönsaksbaserade rätter som inte är så varma men ger mycket energi
Den här enkla och friska salladen är mycket mättande tack vare bönorna, som är väldigt proteinrika. De har dessutom ett mycket lågt innehåll av snabba kolhydrater – det håller blodsockret i balans
Nu är mars månad här. Någon vår är det dock varken utanför köksfönstret eller på grönsaksodlarnas åkrar, så än får du hålla sig tills tåls med vinterförrådet om du vill äta efter säsong
Ibland blir jag grymt sugen på bönsallad. Det är gott med rätta kryddningen och väldigt nyttigt. Jag tycker det blir riktigt gott att ha bönsalladen på en bit rostat/stekt bröd men naturligtvis är det gott utan också
Eftersom jag så gott som alltid gör många portioner när jag lagar mat så brukar lunchen dagen efteråt oftast bestå av samma mat som middagen dagen innan
4 pers800 g fryst torskfilé200 g bacon1 burk bönsallad med matvete4 tomater1 msk frysta örtkryddor provencale1/2 dl aiolisalt och svartpepparRomansalladGÖR SÅ HÄR