Bacon av nötkött recept

Hjortgryta med svamp och bacon

Hjortgryta med svamp och bacon

Till den här grytan har jag använt mig av bog av hjort, alltså framdelskött med benet kvar. Har du inte tillgång till hjort så kan du förstås använda annat viltkött med samma goda resultat, eller nötkött för den delen
Per Morbergs oxrullader med gräddsås

Per Morbergs oxrullader med gräddsås

Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. Skär moroten i stavar och skiva löken. bacon. Lägg lök, morotsstavar och cornichoner längst ner på köttskivan
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Strimla bacon och stek. Lägg i bacon blandningen och rör om försiktigt. 2 kg ox/nötkött. 2 paket bacon. Sätt grytan i mitten av ugnen och tillaga c 1 tim & 45 min i 175 grader. Grytor, Kött, LCHF, Middag 2 kg ox/nötkött. 2 paket bacon
Pulled beef - långkok i ugnen

Pulled beef - långkok i ugnen

Lägg med chilin, häll på öl och whisky, lägg baconskivor överst. Vi har själva ännu ingen gjutgärnsgryta eller lergryta eftersom vi hittills kört det mesta i tryckkokare, men vad har man grannar till om inte att låna saker av
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Strimla bacon och stek det knaprigt. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt potatis, potatispuré eller klyftpotatis
Krämig pasta med rostbiff och parmesan

Krämig pasta med rostbiff och parmesan

Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk
Fransk gryta boeuf bourguignon

Fransk gryta boeuf bourguignon

Strimla och stek bacon, klipp över timjan. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan
Mustig gryta med rödvin

Mustig gryta med rödvin

Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. En sån där med massor av rödvin i, och vitlök och svamp och grädde
Fransk köttgryta

Fransk köttgryta

Skär bacon och paprika i mindre bitar, dela champinjonerna på hälften. Han önskade sig en köttgryta med ris till huvudrätt och vinnarkladdkakan till efterrätt (det var första gången jag gjorde den sedan SM gick av stapeln i oktober så det var dags nu igen
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Bryn baconet i stekpannan och lägg över i grytan. Red av grytan med mjöl utrört i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar

Boeuf Bourgignon

Hade Muttis trippelkoncentrerade tomatpuré så det gav en intensiv och mustig tomatsmak till min gryta
Mustig gryta

Mustig gryta

Strimla baconet och skär champinjonerna i kvartar. Häll av spadet från syltlöken. Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret
Klassisk Högrevsgryta

Klassisk Högrevsgryta

Insåg att jag inte har recept på högrevsgryta på bloggen sen innan så det var på tiden, för det här är verkligen en favorit
Pulled beef

Pulled beef

Stek baconet och låt det rinna av på ett pappersark. Dela baconet i mindre bitar och lägg ovanpå löken
Boeuf bourguignon med champinjoner och smålök

Boeuf bourguignon med champinjoner och smålök

 Skär baconet i strimlor/tärningar och stek det i pannan.  Skala smålökarna(det går lättare att få av skalet om man först ger dem ett uppkok i vatten och sedan spolar av dem med kallt vatten)

Boeuf Bourguignon

En fantastisk gryta bestående av oxkött i rödvin med bacon,champinjoner och lök som är full av fantastiska smaker

Jamaican Jerk Chicken

Pannkakor, äggröra och bacon har vi tidigare tipsat om. En favorit hos oss på gastronom, Jamacian jerk chicken är helt laddad med härliga kryddor