Vid den tidpunkten var jag inte en dadel fan direkt, gillade inte bacon heller. Men smakade dessa grymt goda dadlar som viras in i bacon och sen i ugnen
Linda bacon runt varje fylld dadel. I så fall kan du testa att göra chevréostfyllda dadlar med bacon. 8 skivor bacon. Dela baconskivorna i 3 delar. 8 skivor bacon
Vira en halv baconskiva runt varje dadel. Stoppa in en mandel i varje dadel. 18 skivor bacon. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Linda bacon runt varje dadel och lägg i en ugnssäker form. Man kanske kan tror att kombinationen dadlar, ädelost och bacon inte skulle kunna funka ihop, men det blir alltså riktigt otroligt gott
Första dadel-tilltugget är en varm variant där man lindar bacon runt dadlar och tillagar i ugnen och det andra tilltugget är kallt och där sätter man in en bit ädelost i varje dadel
1 paket ekologiskt bacon2 msk olivolja1 nätpåse med brysselkål. Salt 3 msk vattenPepparDela baconet i mindre bitar och stek i stekpanna, tillsätt olivoljan
Rulla ett bacon runt varje dadel. En tradition, som jag måste ha varje jul, är baconlindade dadlar. 3 paket med bacon. Stoppa in i ugnen i ca 12-15 minuter tills baconet är krispigt