Vi lagade en supergod fläskfilégratäng med baconoch ädelost. Jo då, efter att ha gjort uppskattningsvis en halv hemtenta och rättat en hel klass med bokrecensioner fick jag en härligt lugn kväll med middag och tv igår
Stek bacon krispigt, dela i bitar och fördela i ugnsformen. Det är ju ingen hemlighet att jag älskar att laga mat i ugn, gratänger som man kan förbereda och som sen sköter sig själv i ugnen kan vara bland det bästa som finns
Lite extra god lördagsmat, något sött efteråt och mousserande i glasen hör till och till deltävling ett blev det en fläskfilégratäng med tomater, färska champinjoner ochbacon som vi åt med tagliatelle och en massa sallad
Trött som jag var, blev lördagskvällen en lugn kväll hemma i soffan och middagen blev en enkel rätt bestående av en fläskfilégratäng med bacon, ugnsrostad sötpotatis och en stor sallad
Klipp bacon i mindre bitar och stek det lite knaprigt och låt det sedan rinna av på hushållspapper. Gratänger är ju så himla praktisk mat som man kan förbereda och bara värma i ugnen när det börjar närma sig middagstid
Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis