Smaken blirintelika god som när den bakas iugn men det duger, den blirliksom mer ”kokt”. Jag tänkte på det här med bakpotatis, eller säger ni bakad potatis
När du sätter in den här plåten iugnen är det lagom att börja grilla en hel oxfilé. Allt du behöver göra är att skala två bakpotatisartillsammans med två sötpotatisar, dela dem i klyftor och blanda allt på en plåt
Som jag för övrigt lät vara iugnen något längre tid än den tid som receptet föreskriver. Hos Tastelinefinns ett recept som jag länge tänkt testa och igår blev det av
bakpotatisar, tvättade. Fläskfilé äter vi ganska ofta eftersom det känns litefestligare än andra bitar på grisen, men främst för att det är så tacksamt att tillaga
Lägg inpotatisenifolie och lägg in dem på gallret iugnen. När potatisen är klar (känn med sticka) ta ut dem ur ugnen och skär ett kryss på varje potatis
Baka mittiugnenicirka en timme eller tills de är mjuka inuti. Lägg upp kambenen på en plåt täckt med folie eller bakplåtspapper och rör ihopingrediensernatill glazen
Skölj och skrubba bakpotatisarna rena och stick några hål ii dem så de intespricker. Lägg potatisarna på ett ugnsgaller, ett ugnsbleck, ugnsfast form eller stor ugnsfast stekpanna