Balsamvinäger sås till ryggbiff recept

3-rätters förlovningsmiddag!

3-rätters förlovningsmiddag!

Häll på balsamvinägern, rör om och låt koka tills vätskan börjar få en sirapsliknande konsistens. ) Till huvudrätten gjorde jag en rödvinssås som även den är en riktig jackpot, dessutom får man jättegoda vinkokta grönsaker på köpet när man gör denna sås
Världens bästa rödvinssås

Världens bästa rödvinssås

En bit ryggbiff är gott, men tillsammans med en bra rödvinssås blir det riktigt riktigt gott. Jag är inte så van vid att tillaga kött, för i vår familjen äts det mer fisk eller vegetarisk mat

Beef Sandwich by Jamie Oliver

½ msk balsamvinäger. Lägg sedan på det skurna köttet med salsan och all sås som blivit på brädan. Tryck till smörgåsen, sätt eventuellt en kniv i så att det blir lättare att skära

MITT NYÅRSFIRANDE 2012

balsamvinäger. Till varmrätt, då vi var som mättast, blev det helstekt ryggbiff från Gårdsbutik Thuresson, med potatisgratäng, sparris, rödvinssky och egenslungad bearnaisesås
En lyckad middag

En lyckad middag

För att piffa till det hela ytterligare improviserade jag ihop den här grönsaksröran, som passade riktigt bra till det andra tack vare balsamvinägern
Potatisgratäng

Potatisgratäng

Rör i buljong, vin, råsocker, balsamvinäger och soja. Vi hade vin som stått öppet en vecka och smakade väldigt kärvt, men tillsås passade det utmärkt

Mastodontmackan

Hacka timjanen grovt och vänd köttet i hacket tillsammans med lite olja, salt och peppar. ryggbiff. Stek köttet till önskad stekgrad i tex en grillpanna, lägg det sedan i salsan och låt det vila/marinera några minuter

Biffciabatta med ruccola

Hacka paprika + persilja på skräbrädan och krydda med balsamvinäger, olivolja och svartpeppar. Ha eventuellt i lite majonnäs för att få lite "sås" i brödet
Nyårsfirandet

Nyårsfirandet

vit balsamvinäger. Vispa och värm såsen över det varma vattenbadet tillssåsen har tjocknat till en majonnäsliknande konsistens

Grillad marinerad ryggbiff med rödvinssås

Skär grönsaker och bacon grovt och stek i stekpanna eller kastrull tills det fått fin färg. Slå därefter på vinäger och buljong (flytande, eller tärning + vatten) och koka ihop såsen, ju längre tid desto bättre smak