Hux flux blev det en sallad med kyckling, bacon, broccoli och basilikasås. Men när vinden viner och rycker tag i fönsterrutorna så känns varm mat mer lockande än kall sådan, eller hur
Relaterade Parmesanpanerad kyckling med klyftpotatis och basilikasås. Lägg de färdigstekta kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen, 150 grader, tills alla är klara
Fler varma såser hittar du HÄR >>. En fantastiskt god sås med dragon och basilika ( ca 5 dl sås ). På bilden har jag serverat såsen till klyftpotatis, ugnsmorötter och stekt kassler
Basilikasås. Lägg upp alla delar snyggt på en tallrik, ringla över basilikasåsen och servera. Bryn köttet i varm stekpanna med olivolja i ca 3 minuter så det får färg runt om. Basilikasås0,5 dl olivolja 1 kruka basilika 1 klyfta vitlök 0,5 klyfta lime, saften 0,5 dl parmesanost, riven salt svartpeppar
Till laxen serverade mamma pressad potatis, sparris och en kall basilikasås. Hon hällde dock såsen över den varma potatisen, som en ljummen potatissallad
Ta upp gelatinbladet och tillsätt det i den varma krämen. Vänd ner i den rumsvarma chokladkrämen. Doppa en matsked i varmt vatten och forma ägg av chokladmoussen och lägg dem i skålar
En mättande pasta med broccoli, varmbasilikasås som toppas med halloumi och rostade pumpafrön. Hetta upp en torr stekpanna och rosta en näve pumpakärnor i den varma pannan
Lägg alla ingredienser till basilikasåsen i en mixer. Häll såsen över den varma potatisen. Basilikasås1 kruka basilika 3 klyfta vitlök 1 dl vit balsamvinäger 3,5 dl olivolja (cirka) salt peppar
Övriga grilltillbehör Ni ser på bilden består av en vanlig tomat- och löksallad (tomater, rödlök, basilika, olja, salt & peppar) samt en basilikasås (créme fraiche och pesto)
Basilikasåsen. Kan serveras både varm/ljummen eller kall. Blanda alla salladsingredienser i en stor serveringsskål eller en stor tallrik som jag gjorde, häll den varma såsen över och blanda ihop