Basturökt skinka i bit recept

Lite lyxigare ost- och skinksås

Lite lyxigare ost- och skinksås

Skär skinkanistrimlor eller mindrebitar. Lägg iskinkan och låt puttra i ca. Smält ner MildaCuisinei en kastrull, slå över grädde, oxfond och senap
Fyll en filé!

Fyll en filé!

Interiktigt klokt är det, men denna veckan får nifaktiskt försöka stå ut med två rätter åt det lite mer färglösa hållet
Kammarvakuummaskin – ny leksak i köket

Kammarvakuummaskin – ny leksak i köket

Börja med ost över hela bröden, fortsätt sedan med skinkan, bred ut en tesked dijonsenap på varje skinkbit och lägg sedan på ytterligare ett lager ost ovanpå skinkan

oxfilégryta

basturöktskinka. Skär skinkani små finatärningar. Ansa och skär svampen ibitar. minna. Lägg kött och skinkai en skål
Nordisk smakpalett.

Nordisk smakpalett.

Kristinaskinkan är helt enkelt en Norsk skinka, en produkt som är saltad och lufttorkad, men man kan lika gärna använda kallrökt renstek, rostbiff, basturöktskinka osv, och i den rullar man in en liten mängd stekta kantareller

Filégryta med svamp och lök

Skär skinkani små finatärningar. Skala lökarna, ansa och skär svampen ibitar. Skär köttet i cm-tjocka skivor och dela dem eventuellt

Frisisk sallad

Skär skinkani jämnstora tärningar. Skär också nudlarna imindrebitar. Ansa och koka blomkålen mjuk i saltat vatten

Skinkgömma med fetaost och mangosalsa.

Dela avokadon och ta ur kärnan, skär varje halva i två bitar, skiva dessa tunt. Salta på auberginskivorna och låt dem liggatills saften börjar att dras ur, torka av dem