Bearnaises recept

Bearnaise sås

Bearnaise sås

Bearnaise sås är faktiskt nyttigt. Vi skall äta mer fett för att förbränna fett. Det finns nog inte många saker som är så gott som en hemlagad bearnaise sås
Godaste bearnaise receptet

Godaste bearnaise receptet

Jag har utlovat receptet på ”min” bearnaise sås så länge så det börjar bli pinsamt. Men bättre sent än aldrig, så här kommer det receptet jag använder mig av när jag bjuder på handvispad bea
Kall bearnaise

Kall bearnaise

1 st ägg 2 tsk vitvinsvinäger 1,5 krm salt 1 krm vitpeppar 2 msk dragon 1 msk persilja 2 dl (186 g) rapsolja med neutral smak (ej kallpressad)
Snabb bearnaise

Snabb bearnaise

1 msk dragon i vinäger. 2 msk vatten. 3 äggulor. 1 krm salt. 250 g Arla® Klarifierat Smör, rumsvarmt. 2 tsk hackade blad från dragon i vinäger
Susannes bearnaise

Susannes bearnaise

1. Vispa gulorna pösigt med elvisp. 2. Smält smöret och låt det svalna något. Tillsätt smör och olja försiktigt under vispning

Sauce béarnaise

Sätt en kastrull på spisen på mellanvärme. Lägg i alla ingredienser utom ägg och smör och koka tills det knappt finns vätska kvar i kastrullen
Béarnaise – så här gör man

Béarnaise – så här gör man

Nu är det ett bra tag sedan jag kremerade köttet och slängde béarnaisekastrullen i vasken. Ibland går de inte som man tänkt sig
Sauce Béarnaise (Béarnäs-sås)

Sauce Béarnaise (Béarnäs-sås)

Béanäs görs på varma äggulor, smaksatta med dragon och vinäger och som man undan för undan vispar i smör, tills man får en en tjock gul krämig sås
Biff bearnaise

Biff bearnaise

Pensla köttet med lite smör-&rapsolja. Grilla över glöd ca 3 min på varje sida. Flytta köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt, 5-8 min
Rökig bearnaise med sting

Rökig bearnaise med sting

Idag har jag lagat en bearnaisesås för första gången. Först fick jag den bra, men sedan fick jag för mig att värma på den igen och då skar den sig rejält
Hemmagjord bearnaise

Hemmagjord bearnaise

Igår gillade vi entrecote som serverades med en hemmagjord bearnaise. Till detta serverade vi smörstekta brytbönor samt ugnsrostade cocktailtomater
Falsk bearnaise

Falsk bearnaise

1. Hacka dragon och esdragon. 2. Vänd ner detta med creme fraiche. 3. Smaka upp med salt och peppar. 4. Häll ned löjromen i en separat skål och mata sedan ned din creme fraiche-röra