ca 800g benfrimärgpipa. ca 800g benfrimärgpipa. Lova mig att ni testar detta, GODE GUD vilka smaker…. Passa på att använd er av höstskörden och gör då gärna palsternacksstompen
Vi köpte en bit märgpipa från Malma Gård här ute på Värmdö som var jättefin. Marockansk gryta med märgpipa från Malma Gård och hur mycket kryddor som helst
1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri. 1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri. Idag har Tiril varit på förskolan eftersom hon var feberfri igår och väldigt pigg, och allt har gått bra
4 portioner1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)2 msk smör eller margarin2 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk äkta soya5 dl vatten4 - 6 små gula lökar8 potatisar2 - 3 morötter4 stjälkar bladselleri1 tsk basilika1 msk hackad persiljaTill 8 portioner. Om köttet är benfritt behöver du ca 500 g. 1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)
1 skiva benfri mörad märgpipa,. 1 skiva benfri mörad märgpipa,. BIFF PÅ TOMATBÄDD. Servera kött då och då - ta som vana att en gång i veckan göra något speciellt, t ex den här schweiziska biffen
8 personer 3 kg högrev eller benfrimärgpipa 4 st gula lökar 2 tsk salt 2 msk paprikapulver 1 st citron, finrivet skal 2 tsk torkad timjan 1 tsk torkad mejram 4 st vitlöksklyftor 2 tsk stött kummin, hel 1 tsk cayennepeppar  5 dl vatten  4 st mörk oxbuljong, tärningar 8 st paprika, gul och röd Tillagning Den mustiga gulaschgrytan värmer gott och passar både till vardag och fest. 3 kg högrev eller benfrimärgpipa
Märgpipa/ Bog. Man styckar ut den del som kallas märgpipa ur bogen. ca 1 kg oxfilé eller benfritt nötkött, t ex bog eller fransyska125 gr smör4 st stark turkisk paprika (sivribiber )2 st gul lök delad på mitten och skivad i fina skivor 3 stora ( skalad och hackad ) tomat1 1/2 tsk timjansalt och svartpeppar. ca 1 kg oxfilé eller benfritt nötkött, t ex bog eller fransyska
600 g benfritt nötkött, t ex märgpipa eller högrev1 msk smör-&rapsolja2 gula lökar2 morötter 1/2 purjolök1 tsk salt10 kryddpepparkorn5 vitpepparkorn1 lagerblad5 dl vatten2 msk vetemjöl2 dl matyoghurt. 600 g benfritt nötkött, t ex märgpipa eller högrev