bergtunga eller annan plattfisk. Ugn 200°. Pressa citronsaft över fisken och låt dra cirka 30 minuter. Krydda fisken med salt och peppar och rulla ihop till rullar
Jag föredrar rödtunga eller bergtunga men den som vill kan självklart ta sjötunga eller annan plattfisk såsom till exempel gös, rödspätta eller hällefilé även om jag inte är så förtjust i de två sistnämnda
Koka inte såsen mer, den kan skära sig när smöret kommit i. Ta ut potatisen, lägg på fisken och häll såsen över, garnera med hummer, stekta champinjoner, smörslungade sparrisen och dill
Igår gjorde jag den underbara paprikasås som serverades till stekt sjötunga på Johanna, men som i vår familj brukar få sällskapa med stekt röd-, eller som igår, bergtunga
bergtunga). Häll sås över och servera genast med nykokt pressad potatis. Sås. Be fiskhandlaren filea fisken och koka fiskbuljongen (fonden) på skrovet - länk eller gå genvägen med buljongtärning