Rulla dem till biffar och doppa dem i mjöl. I lördags hade jag bestämt mig för grekiskt tema. Vi valde att grilla biffarna, men man kan även steka dem i olivolja i stekpanna
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Biffarna har jag smaksatt med vitlök, citron och oregano
1 klick grekisk youhurt. Jag blandar ihop allt och kör det med mixer. Så det blir en jämn smet. Denna smet blir ganska lös, men det gör inget det är bara att klicka ut 1 msk kycklingsmet i stekpannan så håller de ihop efter de stekts en stund, vänd med stor stekspade
Biffarna och alla trevliga tillbehör. Orientens biffar med couscous och vitlöksyoghurt (4 portioner). Forma till biffar och stek dem i olja, ca 4 min per sida eller tills de är klara. 2 dl grekiskt/turkisk yoghurt. Orientens biffar med couscous och vitlöksyoghurt (4 portioner)
Biffarna. Grekisk sallad. Forma stora biffar och fyll dem med tärnad fetaost. Äkta grekisk fårost. Servera biffarna med tzatsikin, hamburgerbröd, och grekisk sallad 400 g köttfärs eller lammfärs. 5 dl yoghurt naturell (grekisk yoghurt eller matlagningsyoghurt)
Jag gjorde en variant på pannbiffar med massor av Greklands goda smaker. Ska bli gott med Moussaka, Souvlaki, Feta, Tzatziki, Lammkotletter, Korvar, Grekisk Sallad och Retsina