Biff i bit med kappa recept

Fransk mustig köttgryta med rödvin

Fransk mustig köttgryta med rödvin

Lägg bitarnai en stor gryta. Red av grytan med mjölet, rör ut mjölet ilite kallat vatten och rör ner det i grytan, koka upp
Ryggbiff med jordärtskockspuré

Ryggbiff med jordärtskockspuré

Hel bit av ryggbiff på låg temperatur i ugnen ger ett saftigt rosa kött. Dela imindrebitar och koka i saltat vatten tills de är mjuka
Flamberad pepparbiff

Flamberad pepparbiff

Lågorna kan slå upp en bit så håll undan näsan om du vill ha ögonbrynen kvar. Servera pepparbiffenmed ugnstomaterna, klyftpotatisenmed rödlök, konjak- och pepparsåsen samt grönsallad som förslagsvis babyspenat toppad medliteolivolja samt balsamvinäger
Svensk biffstek med lök

Svensk biffstek med lök

Vitchampinjonmed smak av rökt sidfläsk, timjan och svart tryffel Skär fläsket i grova bitarmed svålen kvar
Biffsallad och konsert

Biffsallad och konsert

Skär dem sedan imindrebitar. Biffsalladmedtryffelaioli. Sen åkte de medhit och sov kvar. Smaka av med salt och peppar
Farsans biffstek med smörfräst lök och rödvinssky

Farsans biffstek med smörfräst lök och rödvinssky

Stek biffeni smör på en platta som inte är på max, utan är på lite mera än medeltemperatur salta och peppra på bägge sidorna, när köttet är stekt låt det vilalite hushållspapper i någon minut

Årets Kock 2012 - Klas Lindberg

(Om du inte har biffmedkappa så skulle man nog som en nödlösning kunna ta smör istället, men lite smak går förlorad då)