Skala och skiva löken i tunna klyftor. Jo, biff med bambuskott – precis som på kinakrogen. Gillar ni biff med bambuskott, då MÅSTE ni testa det här receptet
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Väljer man typ biff och bambuskott, grönsaksbaserade woker (heter det så. Skölj grönsakerna och svampen, skiva champinjonerna och dela purjolöken i cm tjocka bitar
Gör en grop i varje biff och fördela mozzarellan i dem. ½ gul lök. En förskolelärare berättade om en liten flicka, adopterad från Kina, som inte ville äta på dagis
Helt annorlunda än mina egna hemmagjorda, spiskummin, soja och vitlökskryddadefärsbiffar och de har ungefär lika mycket gemensamt med gatukökens potatismosbiffar som med en amerikansk fotboll
Under biffen finns sallat, rå lök och längst ner majonnäs. Själva biffen har riktigt fast och fin konsistens, den är välstekt, saftig, och, ja, oerhört köttig
Väldigt likt de traditionella rätterna "strimlad biff med lök" och "strimlad biff med bambuskott". I dag försökte jag mig på att plocka ihop någon sorts kinarätt av det vi hade i kyl och skafferi (alltså kinarätt a la svensk kinarestaurang vilket ju inte är samma sak som mat från kina)
Tofu Stroganoff, matkorn, sallad med avokadoVet icke om det är en sann historia att klassikern Biff Stroganoff fått sitt namn efter en tandlös ryss som bara kunde äta strimlat kött, (en mycket tragisk historia eller bara gäsp, snark
Stämmer historien om hur biff Stroganoff egentligen kom till. Jag hade lagt upp fylld fläskkotlettrad, gräddkokt lök, fondantpotatis och plommonsås och uttryckte ett lätt missnöje med att allt såg brunt och beige ut – samtidigt ville jag inte fuska till min idé med något färgglatt bara för sakens skull