Börja med att steka alla sorters lök i en rejäl klick smör, löken ska bli mjuk och få lite färg utan att bli för sladdrig, när löken är klar salta, ha i sockret, smaka av och håll varmt
Köpte en bit utskuren biffmedkappan kvar. Körde en stund i ugnen tillsammans med potatisen. Gjorde en rödvinssås genom att sjuda lite grönsaksbuljong med rödvin och en skvätt vatten
Jag valde hängmörad ryggbiffmedkappa men det går givetvis bra med annan biff eller entrecôte. Lägg i vitlöksklyftan i pannan och låt den steka tillsammans med köttet
- Köp kött som har mycket fett på sig, gärna en fin fettkappa och fettmarmorerat. Istället för att varje gäst får en egen biff kan man steka på större biffar istället och sedan tranchera upp köttet
Hur som helst, jag hade fått för mig att jag skulle ge mig på varmrätten som vi vart serverade av Viktor, biffmed knaperstekt kappa serverad med saltbakad rotselleri
För att äta kappan måste den helst vara god också, så jag såg till att steka den länge på kappan/fettet så att den började bli stekt/rostad innan jag stekte själva ytan av biffen
Framförallt till en perfekt melérad och knaprigt stekt eller grillad, rödrosa biffmedkappa. Jag vet inte om det beror på att jag måste fylla kroppen med protein inför kommande vinterdvala