Biff med kappa steka recept

Svensk biffstek med lök

Svensk biffstek med lök

Skär bort kappan från biffen. smält talg från fettkappa. Skär upp biffen i sju lika stora stycken, salta och peppra
Farsans biffstek med smörfräst lök och rödvinssky

Farsans biffstek med smörfräst lök och rödvinssky

Börja med att steka alla sorters lök i en rejäl klick smör, löken ska bli mjuk och få lite färg utan att bli för sladdrig, när löken är klar salta, ha i sockret, smaka av och håll varmt
Biff med peppar och whiskysås

Biff med peppar och whiskysås

Biffen var av god kvalité och med en fet fin kappa på som inte putsas bort utan ska vara med då man steker köttet
Biff med cognacspepparsås

Biff med cognacspepparsås

Hade hittat en fin biffmedkappa på extrapris och till den lagade jag en cognacspepparsås samt mina falska hasselbackspotatisar

Sirloin Steak.

För att äta kappan måste den helst vara god också, så jag såg till att steka den länge på kappan/fettet så att den började bli stekt/rostad innan jag stekte själva ytan av biffen

Kött, färg och smakkombinationer

Framförallt till en perfekt melérad och knaprigt stekt eller grillad, rödrosa biffmedkappa. Jag vet inte om det beror på att jag måste fylla kroppen med protein inför kommande vinterdvala