För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biffmed bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Väljer man typ biff och bambuskott, grönsaksbaserade woker (heter det så. Slå oljeblandningen i en stekpanna och fräs några sekunder tillsätt kött och champinjoner fräs kort, i medlöken
Gör en grop i varje biff och fördela mozzarellan i dem. Hon åt med stor aptit, men torkade tungan på ett papper mellan varannan tugga för det var gaaanska starkt
Helt annorlunda än mina egna hemmagjorda, spiskummin, soja och vitlökskryddadefärsbiffar och de har ungefär lika mycket gemensamt med gatukökens potatismosbiffar som med en amerikansk fotboll
Under biffen finns sallat, rå lök och längst ner majonnäs. Själva biffen har riktigt fast och fin konsistens, den är välstekt, saftig, och, ja, oerhört köttig
Tofu Stroganoff, matkorn, sallad med avokadoVet icke om det är en sann historia att klassikern Biff Stroganoff fått sitt namn efter en tandlös ryss som bara kunde äta strimlat kött, (en mycket tragisk historia eller bara gäsp, snark
Lägg tillbaka köttet och blanda medlöken. Svartpeppar används ganska sparsamt i Kina, liksom gul lök (salladslöken är dock en väldigt vanlig ingridiens)
Stämmer historien om hur biff Stroganoff egentligen kom till. Jag hade lagt upp fylld fläskkotlettrad, gräddkokt lök, fondantpotatis och plommonsås och uttryckte ett lätt missnöje med att allt såg brunt och beige ut – samtidigt ville jag inte fuska till min idé med något färgglatt bara för sakens skull